Käsityö Tilaajille

Näin luodaan suosikki: PaaPiin Anniina Isokangas ja 5 muuta suunnittelijat paljastavat, miten huippukuosit syntyvät

Yksi saa ideansa vesilätäköstä, toinen oksanreiästä. Kysyimme kuudelta ammattilaiselta, miten trikoiden näyttävät kuosit saavat alkunsa ja miten suunnittelijaksi tullaan. Lue Noora Bisin, Annika Nykäsen, Minna Havaksen, Nina Aallon, Elina Salmi-Lampilan ja Anniina Isokankaan vastaukset.

Kotimaista työtä arvostavalla tee se itse -ihmisellä on nykyisin kissanpäivät, sillä suomalaisten kuosisuunnittelijoiden käsissä syntyy toinen toistaan upeampia taide­teoksia. Jokaisella suunnittelijalla on oma kädenjälkensä ja tapansa tehdä. Siinä missä yksi hahmottelee ajatuksensa ensin kynällä paperille, toinen piirtää suoraan tietokoneelle ja kolmas repii ensimmäiset luonnoksensa paperista.

Ideat syntyvät oman kotirannan aalloista, sateen asvaltille muovailemista lätäköistä tai Googlen kuvavirrasta inspiraatiota hakien. Yhteistä kaikille on halu tehdä omannäköistä jälkeä, usein ihan omaan tarpeeseen.

Monesta on tullut kuosisuunnittelija siksi, ettei omille lapsille löytynyt kaupasta omaa silmää miellyttäviä kankaita tai vaatteita. Kuosin suosiota on etukäteen vaikea ennustaa, mutta joku haju siitä on kaikilla suunnittelijoilla ollut. Takuuvarman klassikon resepti odottaa kuitenkin vielä löytämistään.

Lue myös: Paola Suhonen ihaili lapsena Coca Colaa ja jenkkifarkkuja – nyt hän on suunnittelija, jota ”muoti ei kiinnosta pennin vertaa”

Nora Bisi tallentaa puhelimella kiinnostavia näkymiä ideoiksi

”Olen koulutukseltani vaatetusalan artesaani. Neljä vuotta sitten tuskastuin siihen, etten löytänyt omalle lapselleni ­kivoja kuoseja, ja aloin tehdä niitä itse. Pian lopetin yksilövalmentajan työt Heinolan kaupungin työpajoilla ja perustin verkkokaupan.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.