Käsityö

Neulo lapselle rannekkeet

Helpot Sumu-rannekkeet lämmittävät lapsen käsiä. Jostinneuleiset ranteenlämmittimet viimeistellään sievillä ruusukkeilla.

Malli: Tekstiiliteollisuus
Koko: 4-8 v.
Lanka: Sandnes mini alpakka (100 % alpakkaa, 50 g = n. 150 m).
Vaihtoehtoiset langat: sisu, mandarin petit, sandnes mini duett.
Langan menekki: Koko Sumu-settiin (jakku, säärystimet, myssy, rannekkeet) vaaleanharmaata 1042: (200) 250 (300) 350 g.
Puikot: Sukkapuikot nro 2 1⁄2 ja 3

Työohje: Luo 44 s puikolle nro 2 1⁄2 ja neulo suljettuna neuleena 14 cm 2 o, 2 n -joustinneuletta. Peukalon aukko: Päätä 6 s ja luo seuraavalla krs:lla samassa kohdassa 6 s. Jatka joustin-neuleen neulomista, kunnes työn korkeus on 18 cm. Päätä silmukat. Neulo toinen ranteenlämmitin samalla tavalla. Neulo 2 ruusuketta ja kiinnitä ne kunkin ranteenlämmittimen rystypuolelle.

Ruusukkeet: Luo 5 s puikolle nro 3 ja neulo seuraavasti: 1. krs: Neulo koko krs nurjaa (= np:lta). 2. krs: Neulo *1 o, lisää 1 s neulomalla silmukoiden välissä oleva lanka kiertäen oikein*, toista *-* koko krs:n ajan, = 9 s. 3. krs: Neulo nurjaa ja luo 1 uusi s krs:n lopussa. 4. krs: Neulo *1 o, lisää 1 s*, toista *-*(lisää 1 s viimeisellä silmukalla) = 20 s. 5. krs: Neulo nurjaa ja luo 1 uusi silmukka krs:n lopussa. 6. krs: Neulo *1 o, lisää 1 s*, toista *-* (lisää 1 s krs:n lopussa) = 42 s. 7. krs: Neulo nurjaa. Päätä silmukat oikein silmukoin. Kierrä kappale spiraaliksi siten, että siitä muodostuu ruusuke. Ompele kevyesti.

Lanka- ja ohjetiedustelut: www.tekstiiliteollisuus.fi, puh. 019 529 2100
Lisää neuleohjeita: Sumu-myssy, Sumu-säärystimet ja Sumu-jakku

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulo lapselle rannekkeet

Tekijä

Teen itse helppoja käsitöitä kuten neulon torkkupeittoja tai keksin itse jotain malleja. Olen myös virkannut ja tehnyt ristipistoja. Mallien suunnittelu on kivaa eikä sen tarvitse olla kovin iso tai monimutkainen. Nimikirjaimista saa jo hyvän idean kun niitäkin on erilaisia. Lankoja on kaupoissa mutta muita tarvikkeita olen tilannut, sieltä saa myös valmiita pakkauksia mutta niitä voi kehittää mieluisaksi ja tehdä niistä vaikka osan tai isomman.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.