Käsityö

Neulo pohjalliset

Neulotut ja huovutetut pohjalliset lämmittävät ja pohjallisiin ommellut helmet hierovat. Sujauta hierovat helmipohjalliset sisätohveleihin tai lumenluonnin ajaksi saappaisiin, niin jalkapohjat saavat vaihtelua.

Malli: Pia Heilä
Koot: 37/38, 39/40, 41/42
Langanmenekki: Kauhavan Kangas-Aitan Unnilankaa
(100 % villa, 50 g = 70 m, 15 s = 10 cm, puikot 5,5) vaaleansinistä (5904) tai limenvihreää
(8514) 50-50-70 g ja mallitilkkuun n. 10 g.
Muut tarvikkeet: 10 mm ruskeita tai lajitelma vihreitä Rayher-puuhelmiä tai vastaavia 194-214-226 kpl, sukkalankaa 15 g, ompelulankaa ja 2 pesupussia.
Puikot: nro 8
Virkkuukoukku: nro 1,75
Tiheys: 13 s ja 12,5 krs vanuttamatonta ja 16 s ja 17 krs vanutettua helmineuletta = 10 cm
Mallineuleet: Ainaoikeinneule.

Oikea pohjallinen: Luo 18 s ja neulo ainaoikeinneuletta 5 krs. Aloita helmien neulominen ruutupiirroksen mukaan. 1.krs: (op) Neulo 7 o, *ota helmi virkkuukoukun varrelle ja sitten vasemmalta puikolta 1 s koukulle, vedä s helmen läpi ja nosta se neulomatta oikealle puikolle, 1 o*, toista *-* vielä 2 kertaa, 5 o. 2.krs: (np) Neulo kaikki parilliset krs:t oikein (huom. näitä krs:ia ei ole merkitty ruutupiirrokseen). Jatka neulomalla helmet joka 2. krs:lle ruutupiirroksen mukaan. 19. kerroksella neulo piirroksen mukaan ja luo krs:n loppuun 3 s = 21 s, jatka piirroksen mukaan. Neulo viimeisen helmikrs:n jälkeen 5 krs ainaoikeaa ja päätä s:t löyhästi. Neulo vasen pohjallinen oikean peilikuvaksi ja tee 3 s:n lisäys 18. krs:n loppuun. Tee
pesukokeilua varten mallitilkku.

Viimeistely: Päätä langanpäät. Kokeile pesua ensin mallitilkulla. Pese kappaleet omissa pesupusseissaan parin froteepyyhkeen kanssa 40 asteen kirjopyykissä. Käytä ruokalusikallinen kirjopesuainetta ja linkoa kevyesti. Venyttele kappaleet muotoonsa ja anna kuivua. Huolittele kappaleiden reunat suoralla ompeleella. Tee ommel vetoketjupaininjalan päähän reunimmaisista helmistä. Leikkaa ylimääräinen neulos pois. Reunusta valmiit pohjalliset halutessasi pykäpistoin sukkalangalla.

Hoito- ja pesu: Käsinpesu.

Lanka- ja ohjetiedustelut: Kauhavan Kangasaitta.

Lisää neuleohjeita:
Nerokkaat älylapaset
Rannekkeet naiselle
Kirjoneulesukat miehelle tai naiselle
Villasukat lapselle tai aikuiselle

Kuvat: Pekka Holmström

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulo pohjalliset

Virkkaja

Tosi hyvä idea .. Jalkavaivaiset kiittää ideasta… Niin kuin minä…

Toimitus

Hienoa, että idea oli mieleinen!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.