tyynynpäällinen

Neulo tyynynpäällinen silkkiräsystä

Neulot nopeasti raidallisen, värikkään tyynyn juhlavasta sarisilkkiräsystä isoilla puikoilla. Sarikankaista leikattu kude tuo kotiin intialaista värien hehkua.

Käsityöliikkeissä myydään sarisilkkiräsyä ja sarisilkkilankaa, jotka nimestään huolimatta eivät ole 100-prosenttista silkkiä. Ne on leikattu tai kehrätty Intiassa sarikankaiden jämäpaloista tai kierrätetyistä sarikankaista, joiden materiaalit voivat olla paitsi silkkiä, myös viskoosia tai jotain tekokuitua. Kahta samalaista vyyhtiä ei ole.

Tiheys: 8 s ja 12 krs = 10 cm

Tarvitset

1 – 2 vyyhtiä sarisilkkiräsyä sekä itseleikattua silkkiräsyä. Tyynynpäällisessä on käytetty sarisilkin lisäksi raakasilkin jämäpalasta ja vanhasta sifonkihameesta itseleikattuja luonnonvalkoisia silkkikuteita. Leikkaa tai revi ohuesta sifongista 4 cm leveää räsyä, muusta silkistä kaksisenttistä.

Puikot nro 12.
40 x 40 cm sisustustyyny
Ompelulankaa

Ohje

Luo 28 s. Neulo ainaoikeaa vuorotellen 2 krs sarisilkillä ja 2 krs valkoisella 13-14 cm. Tyynyn keskiosassa jätä valkoinen pois ja neulo se pelkällä sarisilkillä, viimeiseen kolmannekseen ota taas valkoinen kude mukaan. Jatka toinen puoli samoin. Päättele silmukat. Ompele sivut käsin, pujota tyyny sisään ja ompele pääty.

Malli ja toteutus: Hanna Tamminen, 050 591 3227
Lankatiedustelut: www.silkkikauppa.fi tai www.vihreavyyhti.fi

Lisää käsityöohjeita:
Virkkaa laukku räsykuteesta
Neulo patalappu räsykuteesta
Tee tyynynpäällinen räsymatosta
Kudo räsymatto patjanpäälliseksi

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Neulo tyynynpäällinen silkkiräsystä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X