Pitsiset tarjottimien kannattimet

Hyödynnä vanhat pitsiliinat ja tee tarjottimien kannattimet itsellesi tai lahjaksi!

Hyödynnä vanhoja liinavaatteita! Keittiön tarjottimet ovat helposti käsillä, kun teet niille perinteiset hihnat vanhoista pitsiliinoista.

Suunnittelu: Hanna Tamminen

Ohjetiedustelut: hanna.tamminen (at) otava.fi

Tarvikkeet:

  • 75–90 cm (tarjottimien koosta riippuen) pitkät vanhat pitsit ja samanpituiset palat pellavakangasta, yksi pituus kukallista vinokaitaletta
  • 15 cm x 15 cm pala vanhasta pyyhkeestä, jossa on monogrammi. Leikkaa pala niin, että monogrammi jää selkeästi toiselle puolelle palaa, kun se taitetaan kahtia.
  • vanha puinen puikko tai muu kaunis puutikku
  • pellavalankaa

Pitsiset tarjottimen kannattimetTee näin:

Ompele pitsit aluskankaisiin molemmista reunoista oikeat puolet vastakkain ja käännä nauhat oikein päin. Tarvittaessa voit tehdä kuten toisessa kuvan kannattimista. Siinä toinen pitsi oli irrotettu alkuperäisestä lakanasta niin pienin reunoin, että siihen ei jäänyt saumanvaroja, ja toiseen reunaan ommeltiin kukallinen vinokaitale.

Mittaa tarjottimiesi tarvitsema korkeus ja aseta nauhat yläosasta oikeaan mittaan ristikkäin. Kiinnitä monogrammikangas nuppineuloin oikea puoli nauhoja vasten ja ompele kaikki yhteen. Silitä sauma auki oikealta.

Taita monogrammipalan takapuoli nurjalle ja sivujen saumanvarat sisään. Ompele sivut käsin ja jätä sivujen yläreunoihin aukot puikkoa varten.

Virkkaa tukevasta pellavalangasta nyöriä. Tee 45 kjs, virkkaa koukusta lukien kymmenenteen silmukkaan ks ja jatka vielä 23 ks, ota koukulle aloituspään ensimmäinen ketjusilmukka ja tee vielä yksi ks. Katkaise lanka ja päättele päät.

Työn viimeistely

Pujota puikko pellavanyörin toisen pään lenkkiin, paikoilleen monogrammipalan läpi ja pellavanyörin toiseen pään lenkistä läpi.

Ripusta seinälle.

Ohje on julkaistu Kotiliesi 12/2017 -lehdessä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hyödynnä vanhat pitsiliinat ja tee tarjottimien kannattimet itsellesi tai lahjaksi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X