Ihana perinne joulunodotukseen: Neulo raidallinen joulusukka somilla tupsuilla

Neulo hauska joulusukka punakirjavalla ja luonnonvalkoisella villalangalla. Tee sukat koko perheelle monessa eri värissä!

Tonttu sujauttaa joulusukkaan herkkuja perheen pienimmille aina adventtisunnuntaisin. Joulusukka ilahduttaa myös isompia! Raidallisen sukan suu on käännetty kaksin kerroin ja koristeeksi ripustetaan tupsut.

Lue myös: Neulo joulusukka hauskalla porokuviolla – anna vaikka lahjaksi!

Joulusukka: Ohjeen tiedot

Koko: 48 x 30 cm.

Lanka: Sandnes Fritidsgarn (100 villa, 50 g = 70 m).

Puikot: Sukkapuikot nro 5,5 tai käsialan mukaan.

Tiheys: 15 s sileää neuletta = 10 cm.

Mallineuleet: Sileä neule: neulo suljettuna neuleena kaikki krs:t oikein ja neulo tasona oikealla oikein, nurjalla nurin.

Langan menekki: Sandnes Fritidsgarn -lankaa, punakirjavaa (4236) 150 g, luonnonvalkoista (1012) 50 g.

Neulo joulusukka näin

Luo löyhästi punakirjavalla langalla 48 s ja jaa silmukat neljälle sukkapuikolle, 12 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Neulo suljettuna neuleena 1 krs nurin, sitten sileää neuletta 8 cm ja 1 krs nurin taitteeksi. Käännä työ nurin päin ja aloita sileä neule siten, että neulot vuorotellen 2 krs punakirjavalla ja 1 krs l.valkoisella langalla. Kun olet neulonut sileää n. 38 cm ja olet neulonut viimeksi 1 krs:n l. valkoisella, neulo punakirjavalla langalla kantapäätä varten I puikon s:t IV puikolle = 24 s. Jätä muut s:t odottamaan.

Neulo kantapään s:illa sileää neuletta tasona näin:

1. krs: (np) nosta 1. s neulomatta ja neulo muut s:t nurin kunnes puikolla on jäljellä 1 s. Käännä työ.

2. krs: nosta 1 s neulomatta, neulo muut s:t oikein kunnes puikolla on jäljellä 1 s. Käännä työ.

3. krs: nosta 1. s neulomatta ja neulo muut s:t nurin kunnes puikolla on ennen edellistä kääntymiskohtaa jäljellä 1 s. Käännä työ.

4. krs: nosta 1 s neulomatta, neulo muut s:t oikein kunnes puikolla on ennen edellistä kääntymiskohtaa jäljellä 1 s. Käännä työ. Toista 3.-4. krs:ia kunnes työssä on jäljellä keskellä kantapäätä 8 s. Käännä työ ja neulo jatkossa aina 1 s enemmän kuin edellisellä kerroksella.

HUOM: Jotta kääntymiskohtiin ei tule reikiä, nosta aina kääntyessäsi viimeistä edellisen s:n jälkeen kahden s:n välinen lankalenkki vasemman käden puikolle ja neulo se seuraavan s:n kanssa yhteen. Kun kaikki s:t ovat takaisin työssä, neulo 1 krs kaikilla s:illa. Aloita jatkossa krs:t aina keskellä takana ja jatka sileää neuletta suljettuna neuleena raidoittaen. Kun olet kantapään jälkeen neulonut 13 cm, aloita kärkikavennukset: Neulo I ja III puikkojen lopussa 2 s takareunoistaan oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikkojen alussa 1 s oikein ja 2 s oikein yhteen. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päätä hyvin. Tee toinen sukka samoin.

Viimeistely

Taita sukan suusta 8 cm työn päälle. Tee punakirjavasta langasta n. 150 cm pitkä kierretty nyöri. Pujota nyöri sukan yläreunan läpi. Tee 2 punakirjavaa tupsua, joiden halkaisija on n. 6 cm. Kiinnitä tupsut nyörin päihin.

Neulo raidallinen joulusukka tupsuilla

Lankatiedustelut: Sandnes Garn

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 8/18.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ihana perinne joulunodotukseen: Neulo raidallinen joulusukka somilla tupsuilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X