Kas näin heiluu kesäkassi! 9 rentoa kassia, joihin mahtuvat rantapäivän tärkeimmät tavarat – ota ohjeet talteen

Kesäisen päivän aikana ehtii puuhata yhtä sun toista, joten kannettavaakin riittää. Rantakamat ja kaupunkireissun tärkeimmät kantamukset kulkevat kätevästi kesäkassissa. Mikä ihanista kasseistamme keikkuu kohta sinun mukanasi?

Mikä olisi mukavampaa puuhaa rentona lomapäivänä kuin käsillä tekeminen! Kesäkassi on hauska ja hyödyllinen kesäprojekti. Kokosimme yhteen yhdeksän ohjetta, joilla neulot, virkkaat tai ompelet itsellesi näppärän laukun.

1. Loistava kassi rannalle

Verkkokassi virkataan kestävällä juuttilangalla. Se menee tyhjänä pieneen tilaan, joten sen voi napata toisen laukun pohjalle yllättävien lisäkantamusten varalle. Kassiin mahtuu hyvin vaikkapa rantapyyhe, uikkarit ja hyvä kirja.

Kuva: Kristiina Kurronen

Kuva: Kristiina Kurronen

2. Trendikassin voi virkata myös puuvillalangasta

Puuvillalangasta tehty verkkokassi on yhtä yksinkertainen virkattava kuin juuttilankaversio.

Kuva: Prym

Kuva: Prym

3. Kori, joka taipuu laukuksi

Tämä kassin ja korin risteytys sopii moneen. Virkattu kori on näppärä säilytin esimerkiksi asusteille eteisessä. Kahvan ansiosta sen voi napata helposti mukaan. Sopii täydellisesti esimerkiksi rantasaunalle kuljetettavien purkkien ja purtiloiden kantamiseen.

Kuva: Kristiina Kurronen

Kuva: Kristiina Kurronen

4. Romanttinen pitsikassi päiväkävelyille

Pitsineuleinen kesäkassi on juuri sopivan kokoinen. Ohje on niin helppo, että näitä teet useamman vikkelästi.

Kuva: Mirva Kakko

Kuva: Mirva Kakko

5. Japanilaistyylinen boro-kassi on myös ekologinen

Boro on japanilaista paikkaamista, jossa hyödynnetään erilaisia palasia. Tämä boro-kassi on aivan täydellinen loppusijoituspaikka ylijäämäkankaille!

Kuva: Anton Reenpää

Kuva: Anton Reenpää

6. Dominokassi valmistuu nopeasti

Dominotekniikalla neuleen pinnasta tulee hauskan graafinen ja ihastuttavan elävä. Koska kude on paksua, dominokassin tekemiseen ei kulu liikoja aikoja.

Kuva: Paula Kukkonen

Kuva: Paula Kukkonen

7. Ihanan ryhdikäs laukku

Virkkaa ontelokuteesta kassi, joka sopii täydellisesti kesämenoihin tai vaikkapa kauppakassiksi. Kassin virkkaaminen on helppoa: sinun ei tarvitse osata muuta kuin perussilmukoita. Nopeaakin tämän kassin virkkaaminen on.

Kuva: Katja Lösönen

Kuva: Katja Lösönen

8. Raidallinen kassi onnistuu kahdella tyylillä

Jämäkkä raitakassi mahduttaa sisäänsä roimasti tavaraa. Voit virkata kassin kahdella eri tavalla: joko pystyraidoilla tai vaakaraidoilla.

Kuva: Katia/Biketex

Kuva: Katia/Biketex

9. Ompele kierrätyskassi sateenvarjosta

Kukapa olisi uskonut: rikki menneen sateenvarjon kangas on täydellinen materiaali kauppakassiin! Se pitää tietenkin vettä, hylkii likaa ja menee helposti pieneen tilaan. Koska kassi kestää vettä, siihen voi sujauttaa vaikkapa uimapuvunkin. Kauppakassi rikki menneestä sateenvarjosta on myös helppo tehdä.

Kuva: Sanna Suonpää

Kuva: Sanna Suonpää

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kas näin heiluu kesäkassi! 9 rentoa kassia, joihin mahtuvat rantapäivän tärkeimmät tavarat – ota ohjeet talteen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X