Neulo kuuden värin kirjoneuleiset lapaset lapselle

Kirjoneulelapasissa on kauniita kuvioraitoja, jotka neulotaan kuudella eri värillä. Tee lapaset vaikkapa lahjaksi!

Kirjoneuleiset lapaset lapselle ovat lämpimät ja tiiviit nurjalle jäävien lankalenkkien vuoksi. Suulle tehdään muutama kerros joustinneuletta.

Lue myös: Läppälapaset ilahduttavat somekansaa

Kuuden värin lapaset lapselle: Ohjeen tiedot

Koko: 3–5 vuotiaalle

Lanka: Tukuwool Fingering (100 % villa, 50 g = 195 m).

Puikot: Sukkapuikot nro 3-3,25 tai käsialan mukaan.

Mallineuleet: Joustinneule: 1 o, 1 n. Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t oikein. Tee kuviot kirjoneuleena ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan.

Langan menekki: Tukuwool Fingering -lankaa: vaaleanharmaata (02), tummanharmaata (04), keltaista (22), punaista (20), vaaleanpunaista (34) ja vaaleansinistä (31), kutakin 25 g.

Neulo kauniin kirjoneuleiset villalapaset lapselle

Tee lapaset näin

Luo 44 s vaaleanharmaalla. Jaa silmukat neljälle puikolle ja neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 3 krs. Aloita sitten sileä neule kirjoneuleena ohjepiirroksen mukaan. Jätä merkityssä kohdassa peukaloa varten 8 s langalle odottamaan ja luo keltaisella 8 s tilalle, jatka lapasen kärkeen asti (toisessa lapasessa jätä peukalon silmukat II puikon lopussa), katkaise lanka ja vedä viimeisten 8 silmukan läpi.

Peukalot

Ota silmukat apulangalta, poimi 8 s + sivuista 1 + 1 (= 18 s), jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo suljettuna neuleena sileää vuorotellen keltaisella ja harmaalla. HUOM: Lapsen lapasiin voit käyttää toisessa peukalossa erilaista väritystä kuin toisessa, näin on helpompi muistaa mihin käteen lapaset kuuluvat.

Neulo 8 krs ja sitten joka puikon lopussa 2 s o yhteen. Kun joka puikolla on 2 s, katkaise lanka, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin.

Viimeistely

Päätä langanpäät, kastele lapaset haaleassa vedessä ja kuivaa tasossa.

kauniin kirjoneuleiset lapaset lapselle

Malli: Hanna Tamminen

Lankatiedustelut: snurre.fi

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 8/18 -lehdessä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Neulo kuuden värin kirjoneuleiset lapaset lapselle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X