Neulo lapselle suloinen, hupullinen poncho

Ihanan lämmittävä poncho valmistuu nopeasti ja helposti Kotilieden ohjeella! Alpakkalanka tuntuu pehmeältä iholla, mikä takaa hyvän käyttömukavuuden.

Koko: 6/10 v

Lanka: Viking Eco Alpaca -lanka (100 alpakka, 100 g = 125 m, 18 s = 10 cm)

Tiheys: 18 s sileää neuletta = 10 cm

Pyöröpuikko: Nro 5 tai käsialan mukaan

Mallineuleet: Ainaoikeinneule: neulo tasona joka krs oikein ja neulo suljettuna neuleena vuorotellen 1 krs oikein ja 1 krs nurin. Sileä neule: neulo suljettuna neuleena kaikki krs:t oikein ja neulo tasona oikealla oikein ja nurjalla nurin

Lankatiedustelut: Lankamaailma, puh. (09) 777 4390

tyhjä
Koko 6/10 v
Valmiin neuleen mitat
helman ympärys 160 cm
kokopituus 24 cm
Langan menekki
Viking Eco Alpaca -lankaa
vaaleanpunaista (466) 400 g

Hupullinen poncho lapselle

Tee poncho-osa näin

Luo 42 s ja neulo tasona ainaoikeaa lyhennetyin kerroksin seuraavasti: (*neulo 42 s, käännä työ ja neulo takaisin, neulo 36 s.

Käännä työ ja neulo takaisin, neulo 30 s, käännä työ ja neulo takaisin, neulo 24 s, käännä työ ja neulo takaisin, neulo 18 s, käännä työ ja neulo takaisin, neulo 12 s, käännä työ ja neulo takaisin, neulo 6 s.

Käännä työ ja neulo takaisin*, toista *-* vielä 7 kertaa. Neulo sitten kaikilla s:illa ainaoikeaa 12 krs), toista sulkeiden väliä vielä 3 kertaa. Ompele sitten puikolla olevat s:t luotujen s:iden kanssa yhteen.

Tee huppu näin

Poimi poncho-osan yläreunasta 72 s ja neulo suljettuna neuleena sileää 2 cm. Jätä sitten etukappaleen keskeltä 10 s odottamaan ja katso, että poncho-osan saumakohta tulee keskelle taakse.

Jatka sileää tasona ja päätä samalla molemmissa reunoissa aina krs:n alussa 1 x 6 s, 2 x 2 s ja 1 x 1 s = 40 s.

Neulo seuraavalla krs:lla jokainen s etu- ja takareunastaan oikein = 80 s. Jatka sileää tasona. Kun olet lisäyskerroksen jälkeen neulonut 21 cm, merkitse takakappaleen keskikohdasta 2 s ja kavenna sitten merkittyjen s:iden molemmin puolin 1 s joka 2. krs 4 kertaa.

Jaa loput s:t kahdelle puikolle, aseta puikot oikeat puolet vastakkain ja neulo 1 + 1 s puikoilta yhteen sekä päätä samalla s:t. Poimi vielä hupun etureunasta langan avulla 108 s ja neulo suljettuna neuleena ainaoikeaa 10 krs, päätä s:t.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 1/2015 -lehdessä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä käsityöohjeista:

Neulo lapselle Tove-pontso

Tytön herttainen Ruusu-bolero neuloen

Puuvillainen Soma-villatakki lapselle

Neulo tytölle lämmin huppari

Hupullinen palmikkokuvioinen keeppi naiselle

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.