korjaa sukista saarystimet

Näin teet rikkinäisistä villasukista helposti säärystimet

Lempisukat on pidetty niin loppuun, ettei parsiminen ole enää mahdollista. Tehdään niistä säärystimet!

Tuliaisiksi saadut kirjoneulesukat ovat selvästikin täyttä villaa. Ne ovat kuluneet puhki kärjestä, päkiän alta ja kantapäästä. Mutta koska ihanien sukkien polvipituiset varret ovat aivan ehjät, niistä ei raaski luopua. Vaihtoehtoja on kaksi. Vähän suuritöisempää on neuloa niihin uudet terät. Helppo homma sen sijaan on tehdä niistä säärystimet.

alkutilanne

valineet

Tarvitset sopivaa lankaa, esimerkiksi Tukuwool Sockia, joka on kotimaista villaa vahvistettuna nylonilla. Sen väri Tyyni on perinteinen tumma sininen, hyvin samanlainen kuin alkuperäisten sukkien pohjaväri. Lisäksi sukkapuikot, tässä paksuutta 2,5, ja neulan.

 

nurjapuoli

Kun sukan kääntää nurin, voi huomata, että ne on neulottu tasoneulekoneella ja niiden sisäsivussa on sauma. Tämä ei estä korjaamasta niitä samalla tavalla kuin käsinneulotut sukat korjattaisiin.

 

leikkaus

Leikkaa sukkien rikkinäiset terät muutaman kerroksen päästä kantapään yläreunasta.

 

purku

Pura ja nypi kerroksia pois niin kauan, että yhdellä kerroksella ei enää ole katkenneita lankoja. Pura myös koneommelsaumaa muutaman piston verran.

 

poimitut

Pura vielä kerros poimien samalla silmukat talteen. Jätä sellaiset langanpäät, että voit lopuksi päätellä ne hyvin.

 

ensimmainenkerros

Jaa silmukat neljälle puikolle ja neulo ensimmäinen kerros oikeaa. Sauman kohdalla kavenna saumanvarojen silmukat pois, silmukka tai kaksi kummallakin puolella, silmukoita pitää olla parillinen määrä.

 

neulo

Jatka neulomista yksi oikein, yksi nurin -joustinneuleella. Sauman kohdalla näkyy pieni reikä, se on helppo kuroa kiinni langanpäitä päätellessä.

 

resor

Neulo joustetta haluamasi määrä. Tässä teimme siitä yhtä korkean kuin yläreunan jouste on. Päättele silmukat, katkaise lanka ja päättele kaikki langat. Tee toinen säärystin samoin.

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näin teet rikkinäisistä villasukista helposti säärystimet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X