Tee vilpoisa peitto vauvalle vanhoista pitsiliinoista

Pitsit lumoavat taas uutena ja vanhana. Mummon vanhoista liinavaatteista voi tehdä muistorikkaan kesäpeiton vauvalle!

Suunnittelu: Hanna Tamminen

Ohjetiedustelut: hanna.tamminen (at) otava.fi

Valmiin peiton koko: 80 x 115 cm

Tarvikkeet:

  • Vanhoja pitsilakanoita ja kirjailtuja pyyhkeitä tai pöytäliinoja. Jos liinavaatteita ei ole omasta takaa, niitä löytää osto- ja myyntiliikkeistä.
  • Peiton alapuolelle ohutta vähän tummempaa pellavaa, tässä on käytetty vanha siniharmaa pöytäliina.
  • Valkoista ompelulankaa
  • Luonnonvalkoista ja kitinväristä paksua helmilankaa tikkaamiseen.

Tee peitto näin:

Leikkaa kahdesta pitsilakanasta 82 x 21 cm palat peiton päitä varten. Käytä lakanoiden yläreunat sellaisenaan. Leikkaa peiton keskimmäiseen riviin 5 kpl 32 cm x 17 cm tilkkuja, joissa kolmessa on keskellä vanha monogrammi ja kahdessa palat pitsilakanoista.

Leikkaa peiton sivuihin 10 kpl 27 x 17 cm tilkkuja, mielellään hiukan eri sävyisistä pyyhkeistä. Leikkaa alapuolta varten vähän lopullista peittoa isompi pala.

Ompele keskirivin tilkut sentin saumanvaroin pitkiksi kaitaleiksi ja ompele sivujen tilkut samoin. Silitä saumanvarat aina keskenään samaan suuntaan, mutta vaihda suunta kaitalerivistä toiseen.

Yhdistä kaitalerivit ja ompele päihin pitsipalat. Silitä saumat auki. Teippaa alapuolen kangas kulmista kiinni pöytään ja aseta päällinen sen päälle, kankaiden nurjat puolet ovat vastakkain.

Vauvan peitto vanhoista pitsiliinoistaKiinnitä nuppineuloin melko tiheästi. Poista teipit. Yhdistä kerrokset ompelemalla etupistoja helmilangalla kaitalerivien saumojen viereen leveyssuunnassa. Mitä tiheämmin tikkaat, sitä vähemmän kankaat liikkuvat käytössä ja sitä kestävämpi peitto on.

Lopuksi viimeistely

Taita alapuolen kangas peiton päässä lakananpäätyä vasten ja tikkaa myös päät helmilangalla etupistoin. Suorista sivut. Leikkaa ohuehkosta lakanasta kaksi sivun pituista 6 cm leveää kaitaletta. Silitä kaitaleet pituussuunnassa kaksin kerroin. Kiinnitä kaitaleet nuppineuloin leikatuista reunoista peiton nurjalle puolelle ja ompele koneella, silitä sauma.

Taita kaitale nyt kokonaan oikealle puolelle, taita päissä saumanvarat sisään ja ompele sivu oikealta puolelta käsin helmilangalla etupistoin.

Silitä peitto.

Ohje on julkaistu Kotiliesi 12/2017 -lehdessä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tee vilpoisa peitto vauvalle vanhoista pitsiliinoista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X