Neuletakki väljillä hihoilla ja kaarevalla helmalla saattaa olla uusi lempivaatteesi – katso ohje!

Väljä neuletakki kaarevalla helmalla sopii asuun kuin asuun. Ota ohje talteen, ja neulo itselle uusi lempivaate.

Patenttineuleinen väljä neuletakki on neulottu kerralla vasemman hihan takareunasta takakappaleen kautta oikean hihan takareunaan. Jakku taitellaan muotoonsa, ja lopuksi ommellaan takakappaleen raglansaumat ja hihojen saumat.

Lue myös: Pitkä villatakki x 5 – nappaa parhaat neuleohjeet!

Kerralla neulotun jakun hihat ovat väljät ja helma kaareutuu kauniisti.

Väljä neuletakki kaarevalla helmalla: Ohje

Lanka: Katia Matiz -lanka (70 viskoosi, 26 alpakka, 4 villa, 50 g = 110 m, 15 s ja 22 krs = 10 cm, puikot nro 3,5-4)

Puikot: Nro 5 tai käsialan mukaan

Tiheys: 12 s ja 28,5 krs patenttineuletta = 10 cm

Mallineuleet: Patenttineule: 1.krs: neulo oikein. 2.krs: 1 o, *neulo 1 s oikein kerrosta alempana olevaan s:aan, puikolla oleva s purkautuu, neulo 1 o*, toista *-*. Toista jatkossa 2. krs:ta. Kierretty silmukka: tuo lanka silmukoiden välistä työn eteen, siirrä silmukka oikean käden puikolle, vie lanka takaisin työn taakse ja vie nostettu s takaisin vasemman käden puikolle. Kun neulot seuraavan kerran tämän kierretyn s:n, nosta sen ympärillä oleva lanka puikolle ja neulo se s:n kanssa yhteen

Lankatiedustelut: Biketex Oy, p. (020) 7340560, [email protected]

Koko Naisen
Valmiin neuleen mitat
takakappaleen helman leveys 83 cm
takakappaleen pituus 75 cm
Langan menekki
Katia Matiz -lankaa
ruskeaa (207) 450 g

Kaarevahelmainen jakku, ohje 1

Väljä neuletakki neulotaan kerralla poikittain

Aloita neuletakki vasemmasta hihasta

Luo 52 s ja neulo patenttineuletta. Lisää samalla molemmissa reunoissa 1 s:n sisäpuolella joka 5. krs (eli vuorotellen työn oikean ja työn nurjan puolen krs:illa) 12×1 s = 76 s.

Kun kappaleen korkeus on 26 cm, aloita oikeassa reunassa kavennukset ja vasemmassa reunassa lyhennetyt kerrokset. Eli kavenna aina oikean puolen krs:n alussa 1 s yhteensä 24 kertaa.

*Tee samalla vasemmassa reunassa lyhennetyt krs:t: jätä aina neulomatta oikean puolen krs:n lopussa vuorotellen 1 tai 2 s edellisten lisäksi ja tee samalla kääntyessäsi kerrattu silmukka aiemmin odottamaan jätettyyn silmukkaan kunnes oikean käden puikolla on jäljellä 10 s (älä tee näiden s:iden kohdalla lyhennettyjä kerroksia). Jatka neulomista seuraavasti: ota mukaan työhön odottamassa olevia silmukoita siten, että ensin otat 1 s:n ja sitten 2 s ja jatkat näin vuorotellen. Muista neuloa kierretyn s:n ympärillä oleva lankalenkki s:n kanssa yhteen.*

Kun olet neulonut kaikki 52 s, neulo 4 krs kaikilla s:illa. Toista lyhennetyt krs:t eli *-*, mutta nyt nurjan puolen krs:n lopussa, aloita jättämällä 2 s, sitten 1 s pois työstä jne. Kun oikean käden puikolla on 10 s, ota s:t työhön takaisin vastaavasti kuin aiemminkin = 52 s.

Neuletakin takakappale

Kun kaikki s:t on työssä, lisää kappaleen vasempaan reunaan 1 s joka krs 38 kertaa eli neulo oikean puolen krs:n viimeinen s 2 kertaa ja sitten nurjan puolen 1. s 2 kertaa =90 s. Neulo näillä s:illa 18 cm takakappaleen pääntietä varten. Kavenna sitten vasemmassa reunassa 1 s joka krs 38 kertaa = 52 s.

Tee jälleen lyhennetyt krs:t *-* oikean puolen krs:n lopussa, kunnes työssä on jäljellä 10 s ja neulo s:t takaisin työhön. Neulo kaikilla s:illa 4 krs.

Oikea hiha

Tee lyhennetyt krs:t *-*, mutta nyt nurjan puolen krs:ten lopussa, aloita jättämällä neulomatta ensin 2 s sitten 1 s jne.

Kun työssä on jäljellä 10 s, neulo s:t takaisin työhön ja lisää samalla oikean puolen krs:ten alussa 1 s joka 2. krs 24 kertaa = 76 s. Neulo kaikilla s:illa 5 cm ja kavenna sitten molemmissa reunoissa joka 5. krs 12×1 s =52 s.

Kun olet neulonut suoran (= 5 cm) osuuden jälkeen 21 cm, päätä s:t.

Neuletakin viimeistely

Levitä kappaleet alustalle mittoihinsa, kostuta sumuttamalla ja anna kuivua. Taita kappaleet kaavan mukaan.

Kaarevahelmainen jakku, ohje 2

väljä neuletakki kaarevalla helmalla

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 7/2016 -lehdessä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Neuletakki väljillä hihoilla ja kaarevalla helmalla saattaa olla uusi lempivaatteesi – katso ohje!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X