Virkatut korit sopivat kodin pientavaroiden säilyttämiseen!

Virkkaa näppärät korit puuvillalangasta

Virkatuissa koreissa voit säilyttää mitä vain lankakeristä leluihin. Parasta koreissa on se, että ne valmistuvat helposti ja nopeasti!

Valkoinen virkattu kori

Korin pohja: 28 x 28 cm

Korkeus: 25 cm
Lanka: Hoooked Zpagetti -lanka, valkoinen (90 puuvilla, 10 muita materiaaleja, n. 1 kg = n. 120 m)

Langanmenekki: valkoista lankaa 1500 g

Virkkuukoukku: Nro 10 tai käsialan mukaan

Mallivirkkaus: Tee kiinteitä silmukoita ohjeen mukaan

Lankatiedustelut: Eiran Langat, puh. 010 235 3974

Aloita pohjasta näin: Virkkaa 19 kjs. 1.krs: tee 1 kjs ja sitten 18 ks. Jatka ks:ita edestakaisin, tee aina krs:n alkuun 1 kjs. Kun olet virkannut 18 krs, virkkaa joka sivuun 18 ks. Virkkaa tämän jälkeen ks:ita spiraalina eli älä sulje krs:ia vaan siirry aina suoraan seuraavalle krs:lle.

Kun reunan korkeus on 17 krs, tee kahvat. Laske ja merkitse kahvojen paikat kahden sivun keskellä nuppineuloilla tms. Virkkaa, kunnes pääset kahvan aloituskohtaan. Hyppää seuraavien 10 silmukan yli virkkaamalla 12 kjs. Jatka ks:ita seuraavan kahvan aloituskohtaan ja tee kahva. Virkkaa krs loppuun.

Virkkaa vielä 1 krs ps:ita ja kahvojen kohdille ks:ita. Katkaise ja päätä langanpäät nurjalle puolelle ompelulangalla ompelemalla.

Keltainen virkattu kori

Korin pohja: 26 x 15 cm

Korkeus: 15 cm
Lanka: Hoooked Zpagetti -lanka, keltainen (90 puuvilla, 10 muita materiaaleja, n. 1 kg = n. 120 m)

Langanmenekki: keltaista lankaa 1500 g

Virkkuukoukku: Nro 10 tai käsialan mukaan

Mallivirkkaus: Tee kiinteitä silmukoita ohjeen mukaan. Korvaa aina krs:n 1. ks 1 kjs:lla ja sulje krs:t ps:lla

Lankatiedustelut: Eiran Langat, puh. 010 235 3974

Aloita pohjasta näin: Virkkaa 11 kjs. Jätä 1 kjs väliin ja tee 9 ks, tee viimeiseen s:aan 3 ks ja virkkaa aloitusketjun toiseen reunaan 8 ks sekä viimeiseen s:aan 2 ks. Sulje krs ps:lla. Tee jatkossa ks:ita suljettuna virkkauksena molempien s-lenkkien läpi ja lisää aina molempiin päihin 2 ks, jotta kappale pysyy tasona.

Kun pohjan koko on n. 26 x 15 cm, jatka ks:ita ilman lisäyksiä sivuja varten. Virkkaa nyt s:t aina edellisen krs:n takimmaiseen s-lenkkiin. Kun olet tehnyt sivuja 2 krs, tee ristikkäiset ks:t. Eli *jätä 1 ks väliin, tee 1 ks ja tee sitten ylihypättyyn s:aan 1 ks*, toista *-* koko krs:n ajan.

Tee sitten 2 krs ks:ita ja jälleen 1 krs ristikkäisiä ks:ita. Jatka ks:ita kunnes sivujen korkeus on n. 15 cm. Tee sitten kahvat. Laske ja merkitse kahvojen paikat kahden sivun keskellä nuppineuloilla tms.

Virkkaa, kunnes pääset kahvan aloituskohtaan. Hyppää seuraavien 6 silmukan yli virkkaamalla 16 kjs. Jatka ks:ita seuraavan kahvan aloituskohtaan ja tee kahva. Virkkaa krs loppuun. Virkkaa vielä 1 krs ps:ita ja kahvojen kohdille ks:ita. Katkaise ja päätä langanpäät nurjalle puolelle ompelulangalla ompelemalla.

Ohjeet on julkaistu Kotiliesi Neuleet -lehdessä 1/2015.

Katso lisää virkkausohjeita sisustukseen:

Virkatut jakkaran päälliset

Virkatut tabletit paperinarusta

Villainen virkattu kori

Korvakorut virkaten

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Virkkaa näppärät korit puuvillalangasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X