Kaksi ohjetta: pystyraidallinen tai vaakaraidallinen kesäkassi

Virkkaa raidallinen kassi kesäksi – 2 helppoa ohjetta!

Eväsherkut kulkevat kätevästi virkatuissa kesäkasseissa! Tee joko pysty- tai vaakaraidoituksella!

Pystyraidallisen kesäkassin koko: ympärys: 136 cm ja korkeus 49 cm

Virkkuukoukku pystyraidalliseen laukkuun: Nro 3,5 tai käsialan mukaan

Pystyraidallisen laukun tiheys: 18 s ja 20 krs kiinteitä silmukoita 2-kertaisella langalla = 10 cm

Vaakaraidallisen kesäkassin koko: ympärys 100 cm ja korkeus 46 cm

Vaakaraidallisen laukun virkkuukoukku: Nro 4,5 tai käsialan mukaan

Vaakaraidallisen laukun tiheys: 13 s ja 15 krs kiinteitä silmukoita 3-kertaisella langalla = 10 cm

Lanka molempiin laukkuihin: Katia Lino 100% -lanka (100 pellava, 50 g =150 m, 17 s ja 23 krs = 10 cm)

Muut tarvikkeet: Pystyraidallinen kesäkassi: 150 cm vahvaa puuvillanauhaa, jonka leveys on 3 cm ja 70 cm vuorikangasta. Vaakaraidallinen laukku: 150 cm vahvaa keinonahkanauhaa, jonka leveys on 2 cm ja 50 cm vuorikangasta.

Mallivirkkaus: Pystyraidallinen kesäkassi: Virkkaa ks:ita ohjeen mukaan. Kun vaihdat väriä, katkaise aina edellisen krs:n langat ja virkkaa sitten langanpäät seuraavan krs:n s:iden sisään. Vaakaraidallinen laukku: Virkkaa ks:ita ohjeen mukaan

Lankatiedustelut: Biketex Oy, p. (020) 734 0560, biketex(at)biketex.fi

tyhjä
Langan menekki
Katia Lino 100%
Pystyraidallinen kesäkassi
vaalea beige (7) 400 g
pellavanvärinen (9) 100 g
tummanruskea (17) 100 g
punainen (20) 100 g
musta (21) 100 g
Vaakaraidallinen kesäkassi
punainen (20) 300 g
pellavanvärinen (9) 250 g

Pystyraidallinen kesäkassi

Tee etukappale näin

Virkkaa 2-kertaisella mustalla langalla 67 kjs. Jatka koko laukku 2-kertaisella langalla. Jätä 1 kjs väliin ja tee 66 ks. Jatka ks:ita edestakaisin, korvaa aina 1. ks 1 kjs:lla. Tee vielä 3 krs mustalla ja sitten 16 krs vaalealla beigellä. Virkkaa krs:n jatkoksi 20 kjs. Vaihda työhön punainen lanka, jätä 1 kjs väliin ja tee ketjuun 19 ks sekä virkkaa seuraavat 66 s edellisen krs:n s:iden takareunaan =86 ks.

Jatka näillä s:illa ks:ita molempien s-lenkkien läpi näin: Virkkaa punaisella vielä 15 krs, sitten vaalealla beigellä 16 krs, tummanruskealla 16 krs, vaalealla beigellä 16 krs, pellavanvärisellä 16 krs ja vaalealla beigellä 16 krs. Vaihda työhön musta lanka, jätä 20 s väliin ja virkkaa 66 ks edellisen krs:n s:iden takareunaan. Jatka ks:ita molempien s-lenkkien läpi, mustalla vielä 15 krs ja vaalealla beigellä 4 krs. Katkaise langat.

Pystyraidallisen kesäkassin ohjekuva

Laukun takakappale

Virkkaa kuten etukappale, mutta tee raidat päinvastaisessa järjestyksessä. Eli aloita vaalealla beigellä ja lopeta mustalla langalla.

Viimeistely

Levitä kappaleet alustalle mittoihinsa, kostuta nurjalta puolelta sumuttamalla ja anna kuivua. Ompele molemmissa kappaleissa kulmat eli piirroksissa A + A, B + B ja C + C, D + D. Ompele sitten sivu- ja pohjasaumat. Leikkaa nauhasta 2 sankaa ja kiinnitä ne laukun yläreunaan siten, että sankojen päiden väliin jää aina 16 cm. Leikkaa virkkauksen mukaan vuorikangas ja ompele sen saumat. Taita vuorin yläreunaan päärme ja kiinnitä se ompelemalla laukun sisäpuolelle 1 cm:n päähän yläreunasta.

Pystyraitainen kassi

Vaakaraitaisen kesäkassin ohje

Aloita pohjasta

Virkkaa 3-kertaisella punaisella langalla 43 kjs. Jätä 1 kjs väliin ja tee 42 ks. Jatka ks:ita edestakaisin, korvaa aina 1. ks 1 kjs:lla. Kun kappaleen korkeus on 6 cm, virkkaa oikean reunan jatkoksi 10 kjs. Jätä 1 kjs väliin ja tee ketjuun 9 ks sekä virkkaa 43 ks =52 ks. Jätä s:t odottamaan. Virkkaa 3-kertaisella punaisella langalla 9 kjs ja kiinnitä ketju virkkauksen vasempaan reunaan. Virkkaa tähän ketjuun edellisten jatkoksi 9 ks =61 ks. Jätä s:t odottamaan ja tee toinen samanlainen kappale.

Jatka sitten kaikilla s:illa ks:ita spiraalina eli älä sulje krs:ia vaan siirry aina suoraan seuraavalle krs:lle. HUOM: Lisää 1. krs:lla molempien kappaleiden kohdalla 3 s tasavälein =128 ks. Kun olet yhteensä virkannut 3-kertaisella punaisella langalla 16 cm, vaihda 1 punainen lanka pellavanväriseksi ja jatka ks:ita 10 cm. Tee sitten ks:ita 10 cm siten, että työssä on 2 pellavanväristä ja 1 punainen lanka. Virkkaa lopuksi 3-kertaisella pellavanvärisellä langalla 10 cm. Virkkaa krs:n loppuun 2 ps. Katkaise ja päätä langanpäät.

Vaakaraidallisen kesäkassin ohjekuva

Laukun viimeistely

Levitä kappale alustalle mittoihinsa, kostuta nurjalta puolelta sumuttamalla ja anna kuivua. Ompele molemmissa pohjakappaleissa kulmat eli piirroksessa E + E ja F + F. Ompele vielä pohjasauma. Leikkaa nahkanauhasta 2 sankaa ja kiinnitä ne laukun yläreunaan siten, että sankojen päiden väliin jää aina 16 cm. Leikkaa virkkauksen mukaan vuorikangas ja ompele sen saumat. Taita vuorin yläreunaan päärme ja kiinnitä se ompelemalla laukun sisäpuolelle 1 cm:n päähän yläreunasta.

Punaraidallinen kassi

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 4/2017.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Virkkaa raidallinen kassi kesäksi – 2 helppoa ohjetta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X