Neulonta Tilaajille

Aurora-kaarrokeneuleen kuviossa leiskuvat revontulet – neulo Niina Kaakkurivaaran suunnittelema upea villapaita itsellesi

Aurora-neuleen katseenvangitsija on kaunis kirjoneuleinen kaarroke, jonka inspiraationa ovat olleet revontulet. Villapaita neulotaan ylhäältä alaspäin ilman saumoja.

Aurora-neuleen neulominen aloitetaan pääntien joustimesta. Kaar­­roke neulotaan sileänä kirjoneuleena. Kaarrokkeen lisäykset tehdään huomaamatto­masti kuvioiden lomaan. Helma ja hihat neulotaan yksivärisenä suljettuna neuleena, jonka reunat viimeistellään joustimilla.

Katso tästä vinkit, miten onnistut kirjoneuleen neulomisessa

Neulesuunnittelija Niina Kaakkurivaaraa kiinnostaa kaarrokeneuleen suunnittelussa lähes loputon kuvioinnin mahdollisuus. Abstraktit nauhat, esittävät kuviot ja näiden yhdistelmät inspiroivat häntä. Niinasta on kaikkein kiehtovinta huomata, miten kuvion ja neuleen ilme muuttuu, kun vaihdetaan värejä ja niiden tummuusasteiden suhdetta.

Niina vinkkaa, että neuleen värejä voi lähteä miettimään monelta kantilta.

”Jos haluaa soljuvan, harmonisen kokonaisuuden, voi valita mielivärin eri tummuusasteita. Kaikki harmaan sävyt, valkoinen ja musta toimivat minkä tahansa sävyn kanssa, joten niiden seuraksi voi valita kuvioihin jonkin voimakkaan sävyn. Myös vastaväreillä saa aikaiseksi upeita kokonaisuuksia. Kokeile esimerkiksi savunsinistä kupariin tai poltettuun oranssiin yhdistettynä tai leijonankeltaista ja punaviolettia yhdessä. Räväkämpiä yhdistelmiä voi rauhoittaa neutraalilla pohjavärillä.”

Lue myös: Iik, mikä kaarrokepusero! Onnikka-neule valmistuu helposti myös aloittelijalta – ohjeesta löytyy 4 kokoa

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Aurora-kaarrokeneuleen kuviossa leiskuvat revontulet – neulo Niina Kaakkurivaaran suunnittelema upea villapaita itsellesi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.