Neulonta Tilaajille

Balaclava-pipo on talven trendikkäin asuste – ota heti tekoon tällä ohjeella

Balaclava-pipo on helppo ja nopeatekoinen, joten sen ennättää vielä hyvin neuloa tälle talvelle.

Balaclava-pipo on kuin päiväkodista tuttu lasten kypärämyssy. Pipon päälaelle muotoutuu kulma samaan tapaan kuin sukan kantapäähän. Huppuosa neulotaan sileänä neuleena tasona ja korkea kaulusosa joustinneuleena suljettuna neuleena. Lopuksi neulotaan vielä hupun reunaan kapea reunus kehystämään kasvoja.

Myssyn lankana on pehmeän pörröiseksi harjattua alpakkalankaa, joka tekee myssystä ihanan kuohkean ja kevyen. 

Mikä on Balaclava-pipo?

Balaclava on tavallista pipoa suojaavampi huppumainen myssy, joka lämmittää pään ja kaulan aluetta jättäen vain kasvot paljaaksi. Myssy on siis kuin perinteinen lasten kypärämyssy. Juuri nyt se on huippuhaluttu trenditietoisten aikuisten keskuudessa. 

Balaclavan juuret juontavat jo 1800-luvulle. Balaclavan taistelussa Krimin sodassa taistelleet venäläiset sotilaat suojasivat samantapaisilla myssyillä päätään kylmältä jo tuolloin. Kylmillä seuduilla myssy on ollut talvipukeutumisen vakiovaruste jo pitkään. Muutama vuosi sitten se ilmestyi monien tunnettujen muotitalojen mallistoihin ja yleistyi siitä talven trendiasusteeksi. 

Lue myös:  Muhkea Käpy-pipo sopii täydellisesti metsäretkelle – ota ohje talteen ja neulo kaunis myssy

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Balaclava-pipo on talven trendikkäin asuste – ota heti tekoon tällä ohjeella

Sinun täytyy kommentoidaksesi.