Neulonta Tilaajille

Islantilaisneule puikoille? Neulo Soile Pyhänniskan suunnittelema Floti-kaarrekepusero – ohjeesta löytyy 4 kokoa, eikä saumoja tarvita

Minun islantilaisneuleeni -kirjassa kahdeksan tunnettua suomalaista neulesuunnittelijaa esittelee omat tulkintansa suosituista islantilaisneuleista. Yksi kirjan ihanimmista malleista on Soile Pyhänniskan suunnittelema Floti-kaarrokepusero, joka kuviointi kutsuu viikinkien kanssa veneretkelle. Paita neulotaan ylhäältä alas ilman saumoja, joten hihojen ja helman pituuksia on helppo säätää ­sopiviksi. Malli sopii niin aikuisille kuin lapsille. Kurkkaa suunnitteleman puseron ohje ja tartu puikkoihin!

Keväällä 2022 ilmestyneessä Minun islantilasineuleeni -kirjassa (Moreeni) kahdeksan tunnettua suomalaista neulesuunnittelijaa Niina Laitisesta Minttu Wikbergiin esittelee omat tulkintansa suosituista islantilaisneuleista. Osa malleista on perinteisiä kuvioneuleita ja osassa sovelletaan perinnettä hyvinkin luovasti. Mallistossa jokaisen suunnittelijan tyyli ja vahvuudet pääsevät esille.

Monet suunnittelijat ovat hakeneet inspiraatiota luonnosta ja kasveista, mutta kuvioaiheissa on myös yllätyksellisyyttä. Malleista löytyy vaihtelevuutta vaikeusasteessa, sillä mukana on kaikkea helpoista raitaneuleista monivärisiin kirjoneuleisiin. Langoiksi on valittu islantilaisen villan ohella kotimaisia paksuja villalankoja, joista kaarrokeneuleet valmistuvat nopeasti.

Soile Pyhänniska suunnitteli kirjaa varten islantilaishenkisen puseron, jonka kaarrokkeessa seilaavat viikinkien käärmekaulaiset veneet. Paita neulotaan ­ylhäältä alas ilman saumoja, jolloin hihojen ja helman pituuksia on helppo säätää ­sopiviksi.

Huom! Valitse koko niin, että ympärysmittaan jää ­väljyyttä 5–10 cm.

Lue myös: Onnikka-kaarrokeneule valmistuu helposti myös aloittelijalta – ohjeesta löytyy 4 kokoa

Soile Pyhänniskan suunnittelema Floti-kaarrokepusero sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kuva: Miisa Häyrynen

Floti-islantilaisneule – näitä tarvikkeita tarvitset

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.