Neulonta

Kynsikkäät ovat kätevät käsien lämmikkeet – tällä ohjeella saat niistä kauniit

Ihanat palmikkokynsikkäät ovat helppo tehdä ja sopivat myös hyvin lahjaksi. Herkullisen punaiset kynsikkäät neulotaan pehmeästä alpakkalangasta.

Kauniisiin kynsikkäisiin neulotaan helppoja palmikkoraitoja ja niiden väleihin aina pari sileää silmukkaa. Peukalokiilat ja peukalot tehdään joustinneuleisina.

Lue myös: Pitsikuvioiset rannekkeet lämmittävät syysviimalla

Ohjeen tiedot

Naisen yksi koko.

Lanka: Rowan Alpaca Classic (57 % alpakka, 43 % puuvilla, 25 g =120 m).

Sukkapuikot: Nro 3,5-4 tai käsialan mukaan.

Tiheys: 30 s ja 33 krs palmikkoneuletta = 10 cm.

Mallineule: Neulo ohjeen mukaan.

Langan menekki: Rowan Alpaca Classic -lankaa punaista (122) 25 g

Tee kynsikkäät näin

Luo 54 s ja jaa ne 3:lle sukkapuikolle. Aloita palmikkoneule suljettuna neuleena. 1.-2.krs: neulo oikein. 3.krs: *2 o, tee palmikonkierto oikealle (=nosta 2 s apupuikolle työn taakse, neulo 2 s oikein ja apupuikon s:t oikein)*, toista *-*. 4.-6.krs: neulo oikein. 7.krs: *tee palmikonkierto vasemmalle (=nosta 2 s apupuikolle työn eteen, neulo 2 s oikein ja apupuikon s:t oikein) ja neulo 2 o*, toista *-*. 8.krs: neulo oikein. Toista jatkossa 1.-8. krs:ia.

Kun olet neulonut yhteensä 18 krs, aloita peukalokiila. 1.krs: neulo 26 s, laita merkki, lisää 1 n s (=neulo kahden s:n välinen lankalenkki kiertäen nurin), neulo 2 o, lisää 1 n s, laita merkki ja neulo krs loppuun. 2.-3. krs: neulo muuten palmikkoneuletta, mutta neulo merkkien sisällä 1 n, 2 o, 1 n. 4.krs: neulo kuten aiemmin, mutta lisää merkkien sisäpuolella 1 n s. 5.-6.krs: neulo muuten kuten aiemmin, mutta neulo merkkien sisällä 2 n, 2 o, 2 n.

7.krs: neulo kuten aiemmin, mutta lisää merkkien sisäpuolella 1 o s (=neulo kahden s:n välinen lankalenkki kiertäen oikein). 8.-9.krs: neulo muuten kuten aiemmin, mutta merkkien sisällä 1 o, 2 n, 2 o, 2 n, 1 o. 10.krs: neulo kuten aiemmin, mutta lisää merkkien sisäpuolella 1 o s. 11.-12.krs: neulo muuten kuten aiemmin, mutta merkkien sisällä 2 o, 2 n -joustinneuletta.

13.krs: neulo kuten aiemmin, mutta lisää merkkien sisäpuolella 1 n s. 14.-15.krs: neulo muuten kuten aiemmin, mutta merkkien sisällä joustinneuletta. 16.krs: neulo kuten aiemmin, mutta lisää merkkien sisäpuolella 1 n s. 17.-18.krs: neulo muuten kuten aiemmin, mutta merkkien sisällä joustinneuletta. Jätä nyt kiilan sisäpuolella olevat 14 s apupuikolle odottamaan ja luo niiden tilalle 2 s = 54 s. Jatka palmikkoneuletta 15 krs, päätä s:t.

Kynsikkään peukalo

Neulo odottamassa olevat 14 s ja poimi aukon yläreunasta 2 s =16 s. Jaa s:t 3:lle sukkapuikolle ja neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 3 krs, päätä s:t.

Tee toinen kynsikäs muuten samoin, mutta aloita nyt palmikko 3.krs:lla näin: *Tee palmikonkierto vasemmalle, neulo 2 o*, toista *-*. 7.krs: *2 o, tee palmikonkierto oikealle*, toista *-*. Kun olet neulonut palmikkoneuletta 18 krs, tee peukalokiila ja muukin kynsikäs kuten edellä.

Kynsikkäiden viimeistely

Levitä kynsikkäät alustalle, kostuta sumuttamalla nurjalta puolelta ja anna kuivua.

Kauniin punaiset alpakkakynsikkäät palmikkoraidoilla

Lankatiedustelut: Prym Consumer Finland Oy, p. (09) 274 871.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 6/18.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kynsikkäät ovat kätevät käsien lämmikkeet – tällä ohjeella saat niistä kauniit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.