Neulonta Tilaajille

Neulekoulu: avonainen silmukka virkkaamalla

Kun luot neuletyön aloitusreunaan ketjusilmukoita, niin voit tarvittaessa helposti jatkaa kappaletta tai yhdistää kappaleita toisiinsa.

Kun tarvitset aloitusreunaan avonaiset silmukat, yksinkertainen tapa on aloittaa luominen ketjusilmikkarivillä. Ketjusilmukoilla luodut silmukat on helppo purkaa ja poimia työn silmukat puikolle. Tapa on nopea ja sopii siksi myös isompien neuleiden avonaisiin reunoihin.

Voit tarvita aloitusreunaan avoinaiset silmukat esimerkiksi, jos kappaletta on tarvetta jatkaa aloitusreunan suuntaan tai haluat yhdistää kappaleiden reunat silmukoimalla. Esimerkiksi lasten neuleissa voi joustinneuleen neuloa lopuksi avoimiin silmukoihin ja sovittaa pituudet.

Tarvitset tähän silmukoiden luomistapaan lankaan sopivan virkkuukoukun ja puikon. Varsinaisen neulontalangan lisäksi tarvitset erivärisen apulangan, joka erottuu helposti purettaessa.

Silmukoiden luominen virkkaamalla tapahtuu virkkaamalla puikon ympäri niin monta ketjusilmukkaa kuin aloitusreunassa tarvitaan. Varo halkaisemasta puikon kärjellä lankoja, sillä silloin purkaminen ei onnistu helposti. Lopuksi silmukkaketju puretaan pois ja avoimeksi jäävät silmukat poimitaan puikolle. Jutussa on oma videonsa sekä silmukoiden luomisesta että apulangan purkamisesta.

Tee näin

Katso videolta, miten avonainen silmukka luodaan virkkaamalla. 

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulekoulu: avonainen silmukka virkkaamalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.