Neulonta Tilaajille

Neulekoulu: joustinneule

Joustinneule on helppoa: neulotaan vain vuoroin oikeita ja nurjia silmukoita. Neuleeseen saadaan näin hyvä joustavuus.

Joustinneule on nimensä mukaisesti joustavaa. Venytyksen jälkeen se vetäytyy kasaan ja sopii siksi hyvin pipoihin ja resoriksi helmaan, hihansuihin tai pääntielle. Joustinneule toimii myös pintana esimerkiksi villapaidoissa sekä kaulaliinoissa, jossa molemmat puolet neuleesta näkyvät. 

Joustinneule tehdään vuorottelemalla oikeita ja nurjia silmukoita.  Tätä toistetaan koko kerroksen loppuun saakka. Ensimmäisen kerroksen jälkeen neulotaan aina oikean silmukan kohdalle oikea silmukka ja nurjan kohdalle nurja silmukka. Nurjalla puolella neulottaessa on siis neulottava edellisen kerroksen oikeat silmukat nurjina silmukoina ja päinvastoin. 

Ole tarkkana, kun siirrät lankaa puikon etu- ja takapuolelle neuloessasi vuoroin oikeaa ja nurjaa silmukkaa. Lanka siirretään työn eteen puikkojen välistä ennen nurjien silmukoiden neulomista. Kun nurja on neulottu, lanka siirretään työn taakse oikean silmukan neulomista varten. Lanka voi jäädä helposti langankierroksi, josta saat huomaamatta työhön lisäsilmukan.  

Joustinneuleessa on muitakin vaihtoehtoja kuin perinteinen 2 oikein, 2 nurin

Joustinneuleessa perinteisin vuorottelu on kaksi silmukkaa oikein, kaksi silmukkaa nurin, mutta kannattaa kokeilla myös muita sovelluksia. Esimerkiksi 1 0, 1 n tai 1 o, 3 n. Ohjeissa kerrotaan usein näin lyhennettynä oikein ja nurin neulottujen silmukoiden määrä.

Jos tarvitset todella hyvin joustavaa neuletta, neulo joustin silloin 1 o, 1 n tai 2 o, 2 n neuleena. Neuleen joustavuus nimittäin vähenee, kun vierekkäisten oikeiden tai nurjien silmukoiden lukumäärää lisätään.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulekoulu: joustinneule

Sinun täytyy kommentoidaksesi.