Neulonta Tilaajille

Neulekoulu: langanpään päättely

Pidätkö langan päättelyä neulomisen ikävimpänä vaiheena? Se on kuitenkin tärkeää tehdä huolella, etteivät silmukat karkaile, kun valmiin vaatteen pukee päälle. Katso vinkit, niin onnistut.

Jätä lankaan riittävän pitkä pää aloitus- ja lopetuskulmiin ja myös kun vaihdat lankaa. Näin päättely on vaivatonta. Tee päättely nurjalle puolelle, silloin se on huomaamaton. Tarkista jälki aina oikealta ennen kuin katkaiset langan.

Vaihtaessasi lankaa uuteen kerään keskellä kappaletta, kierrä langat nurjalla puolella toistensa ympäri ja päättele ne eri suuntiin. Jos mahdollista, tee langanvaihto kappaleen reunassa. Jos teet neuleen useasta kappaleesta, reunoihin jäävät pidemmät langanpäät kannattaa hyödyntää kappaleiden yhdistämisessä.  

Valitse päättelytapa sen mukaan, missä kohdassa lanka pitää päätellä ja millaisiin silmukoihin pääteltävä lanka pujotellaan. 

Sileä neule

Saat päättelyn piiloon ja langan pysymään neuleen sisällä, kun pujotat langan kerroksen suuntaisesti nurjalla. Pujota neula 5 silmukan läpi tai 2–3 cm matkalta. Vedä lanka silmukoiden läpi. Älä kiristä tiukaksi tai jätä liian löyhäksi. Katkaise lanka.

Joustinneule

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulekoulu: langanpään päättely

Sinun täytyy kommentoidaksesi.