Neulonta Tilaajille

Neulekoulu: nurja silmukka

Nurjien silmukoiden opetteleminen on seuraava tärkeä askel neulomisen taidossa heti oikean silmukan jälkeen. Kun osaat nämä kaksi silmukkaa, pärjäät jo pitkälle neulomisessa.

Kun opettelet oikean ja nurjan silmukan, osaat neuloa joustinneuletta ja lukemattoman määrän erilaisia variaatioita pinta- ja kohoneuleita. Oikea ja nurja silmukka ovat neulomisen opettelun perusta. Hallussasi on silloin kaikki mallineuleet, jotka perustuvat oikeiden ja nurjien silmukoiden vaihteluun. 

Pääset nurjien silmukoiden tekemisessä alkuun, kun teet puikolle aloitussilmukan ja luot tarvittavan määrän silmukoita.

Nurin neulottu silmukka näkyy työn oikealla puolella oikeana silmukkana ja nurjalla puolella nurjana silmukkana. Neulottaessa näkyviin tulee silmukan nurja puoli.

Nurjista silmukoista tulee helposti löysempiä kuin oikeista silmukoista. Kiinnitä siihen huomiota neulottaessa ja kiristä lankaa tarvittaessa jokaisen silmukan jälkeen. 

Sileää oikeaa neuletta tai vastaavasti sileää nurjaa neuletta varten sinun tarvitsee osata myös oikean silmukan tekeminen. Siinä tasona neulottaessa joka toinen kerros neulotaan nurin ja joka toinen oikein silmukoin. Jos neulot suljettuna neuleena, pelkät oikeat silmukat riittävät sileän oikein tai sileän nurjan neulomiseen. Siinä työ etenee renkaana spiraalimaisesti. 

Englanniksi nurja silmukka on purl stitch.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulekoulu: nurja silmukka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.