Neulonta Tilaajille

Neulekoulu: päättely ylivetämällä

Päättely ylivetämällä on helppo ja nopea tapa päätellä silmukat lopetusreunassa. Reunasta tulee kerralla siisti ja joustamaton.

Kun neulekappale on valmis, sen silmukat täytyy päätellä. Reunaan tehdään päättelykerros, joka sulkee silmukat niin, etteivät ne purkaudu.

Silmukoiden päättäminen ylivetämällä on helppo ja nopea tapa päätellä. Ylivetämällä päätelty reuna sopii sellaisenaan sekä tasona neulottuun kappaleeseen että pyöröneuleeseen. Saat sillä reunasta siistin ja huolitellun. Varo kuitenkin tekemästä silmukoista liian kireitä, sillä näin päätelty reuna ei jousta.

Päätöskerroksella neulotaan yleensä samaa mallineulosta kuin työssä muutenkin. Sileässä oikeassa neuleessa ja sellaisessa mallineuleessa, jonka pohjana on oikeita silmukoita, silmukat päätellään oikein silmukoin neuleen oikealla puolella. Näin oikealle puolelle reunaan syntyy kaunis silmukkaketju.

Alla olevassa videossa silmukat päätellään oikein silmukoin. Sileässä nurjassa neuleessa tai mallineuleessa, jossa pohjana on nurjia silmukoita, täytyy vastaavasti päätellessä käyttää nurjia silmukoita. Katso, miltä nurjin silmukoin tehty päättely näyttää jutussa alinna olevista vaihekuvista.

Joustinneuleessa päättelykerros sulautuu työhön hyvin, kun oikeat silmukat neulotaan oikein ja nurjat silmukat nurin. Aina oikein -neuleessa päättely kannattaa tehdään nurjalle puolelle.  

Tee näin

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulekoulu: päättely ylivetämällä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.