Neulonta Tilaajille

Neulekoulu: silmukoiden luominen ristikkäin

Silmukoiden luominen ristikkäin on sopivan joustava tapa aloittaa neuletyö. Aloittelijakin saa silmukoista riittävän löysät ja joustavat, kunhan käyttää kahden puikon tekniikkaa.

Silmukoiden luominen ristikäin voi tuntua aluksi hankalta, mutta kun liikerata automatisoituu se on helppoa. Onnistut hyvin, kun keskityt siihen, miten lankoja pidellään käsissä ja harjoittelet puikon oikean reitin, kun se koukkaa langan silmukaksi.

Aloitusreunasta tulee helposti kiristävä, jos alkusilmukoista tekee liian kireitä. Kiinnitä siksi silmukoita luodessa huomiota langan kireyteen ja koeta pitää kireys tasaisena. Voit luoda silmukat käyttämällä rinnakkain yhtä tai kahta puikkoa. Aloittelijana kahden puikon käyttö helpottaa saamaan aloitussilmukoihin riittävästi löysyyttä. Silloin voit huoletta kiristää langan tiukaksi, ettei puikko luiskahda pois silmukoiden sisältä. Jos luot työn pyöröpuikkoille, voit käyttää toisena puikkona sukkapuikkoa, tyhjentää sen välillä ja siirtää uudelleen toisen puikon rinnalle.

Neuleen aloitusreuna levenee huomattavasti aloitussilmukkariviä leveämmäksi. Huomio se puikkojen pituutta valitessa. Älä vielä aloitussilmukoiden perusteella säikähdä, että työstä tulee liian kapea.

Näin teet

Katso videolta, miten aloitussilmukka luodaan ristikkäin. 

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulekoulu: silmukoiden luominen ristikkäin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.