Neulonta

Ovistoppari lattialle pitämään ovea auki: neulo söpö kissa pitämään vahtia

Ovistoppari lattialle on kätevä apuväline pitämään kodin raskaita väliovia auki. Ovistoppari on kätevä myös lasten kanssa. Kissaovistoppari on suloinen tervehtijä!

Ovistoppari lattialle on helppo tehdä itse. Söpössä ovistopparissa on pitkäviiksinen kissa, joka pysyy hyvin paikoillaan hiekkapussin tai kookkaan kiven ansiosta.

Lue myös: Helppo ohje! Tee vanhoista farkuista ovistoppari

Kissa vahtiin ovelle eli ovistoppari lattialle

Ovistoppari lattialle, hahmon korkeus: noin 29 cm

Langanmenekki: Järbo Raggi (70 % villaa, 30 % polyamidia, 100 g =150 m) -lankaa 100 g harmaata (1549). Lisäksi hieman vaaleanpunaista, mustaa ja vaaleanvihreää lankaa.

Sukkapuikot: Nro 5 tai käsialan mukaan.

Muut tarvikkeet: Vanua täyttämiseen sekä hiekkapussi tai kivi painoksi.

Sileä neule suljettuna neuleena: Neulo kaikki krs:t oikein.

Neuletiheys: 18 s ja 23 krs sileää neuletta = 10 cm.

Lue myös: Vala betonista säänkestävät ovistopparit

Ovistoppari lattialle on nopea neuloa. Viirusilmäinen kissa on suloinen vahti!
Ovistoppari lattialle on nopea neuloa. Viirusilmäinen kissa on suloinen vahti!

Tee kissan vartalo näin: Luo harmaalla langalla 20 s ja jaa s:t 4:lle sukkapuikolle. Aloita sileä neule suljettuna neuleena, laita krs:n alkuun merkki. Neulo 2. ja 4. krs:illa joka silmukka etu- ja takareunastaan oikein. Jatka näillä 80 s:lla sileää neuletta. Kun kappaleen korkeus on 20 cm, tee kavennukset. 1.kavennuskerros: *neulo 2 s o yhteen, 1 s o*, toista *-* ja neulo krs:n lopussa 2 s o =54 s. Kun kappaleen korkeus on 29 cm, aseta silmukat vastakkain, krs:n alku toiseen sivuun. Neulo sitten 1 + 1 s puikoilta yhteen ja päätä samalla s:t.

Tee häntä näin: Luo harmaalla langalla 18 s ja jaa s:t 3:lle sukkapuikolle. Aloita sileä neule suljettuna neuleena. Kun kappaleen korkeus on 30 cm, neulo koko krs:n ajan 2 s yhteen =9 s. Neulo 1 krs oikein ja sitten *2 s o yhteen, 1 s o*, toista *-* =6 s. Neulo vielä koko krs:n ajan 2 s o yhteen. Katkaise lanka, vedä s:iden läpi, kiristä ja päätä hyvin.

Lue myös: Neulo vauvalle herttainen kettu-, karhu-, kissa- tai pingviinimyssy

Ovistoppari lattialle, viimeistely: Täytä kissan yläosa vanulla. Laita vanua painon ympärille pehmentämään sitä ja aseta paino lähelle vartalon pohjaa. Täytä myös häntä vanulla. Ompele vartalon pohjasauma ja kiinnitä häntä vartalon taakse. Ompele kuvan mukaan kuono vaaleanpunaisella langalla ja silmät vaaleanvihreällä sekä mustalla langalla ja viikset mustalla langalla.

Kiinnitä harmaa lanka pohjan keskelle ja työnnä sitten neula ja lanka kissan läpi ylös keskelle. Kiristä lankaa ja tee pieni pisto. Työnnä neula ja lanka takaisin pohjan keskelle ja päätä se hyvin.

Lue myös: Neulo kissa puseroon – vinkeän suloinen kissapusero lapselle!

Ohjetiedustelut: Irja Mäkinen, p. 03 688 1283, ma, ke, pe klo 10-12. Lankatiedustelut: eiranlangat.fi, p. 050 329 5556

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 4/20.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ovistoppari lattialle pitämään ovea auki: neulo söpö kissa pitämään vahtia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.