Neulonta

Palmikkopipo näteillä nypyillä valmistuu parissa päivässä, ja lopputulos kerää kehut – kurkkaa ohje ja ala neuloa!

Vihreän pipon kuviot vievät ajatukset metsään ja havupuihin. Palmikkopipo aloitetaan neulomalla pitkä ja lämmin resorireunus, joka taitetaan kolminkerroin.

Palmikkopipo on ihana asuste. Pintaneuleessa on helppoa ja näyttävää nyppypalmikkokuviota. Vaikka kuvion neulominen antaa haastetta kokemattomammalle neulojalle, tähän pipo-ohjeeseen kannattaa tarttua rohkesti. Lopputulos palkitsee takuulla.

Lue myös: Pipo naiselle x 16 – ota ohjeet talteen ja äänestä kaunein!

Palmikkopipo – näitä tarvikkeita tarvitset

Tiheys: 29 s ja 34 krs joustinneuletta ohuemmilla puikoilla = 10 cm.

Mallineuleet: Joustinneule: 1 o, 1 n. Palmikko- ja nyppyneule: neulo ruutupiirroksen mukaan. Toista 1.-8. krs:ia. Nyppy: neulo 1 s 4 kertaa vuorotellen etu- ja takareunasta oikein. Käännä työ, neulo 4 s nurin, käännä työ, vedä viimeksi neulotun s:n yli 3 edellistä s:aa ja neulo jäljelle jäänyt s oikein.

Koko: S-M / L-XL

Päänympärys: 38 cm / 43 cm

Palmikkopipo – neuleohje

Luo löyhästi ohuemmalle pyöröpuikolle 120-134 s ja neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 17 cm. Vaihda työhön paksummat puikot, lisää suuremmassa koossa 1 s ja aloita palmikkoneule ruutupiirroksen mukaan.

Työhön tulee 8-9 kappaletta 15 s:n mallikertaa. Toista 1.-8. krs:ia ensin 4 kertaa ja tee sitten 9.-28. kerrosten mukaan kavennukset. Työssä on nyt jäljellä 32-36 s. Neulo jatkossa koko ajan 2 s o yhteen kunnes työssä on jäljellä 8-9 s.

Katkaise lanka ja vedä se loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reikä umpeen ja päätä lanka hyvin nurjalle.

Viimeistely: Höyrytä pipo kevyesti. Taita pipon reuna kolminkerroin.

Lankatiedustelut: www.eiranlangat.fi, p. 050 329 5556.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Palmikkopipo näteillä nypyillä valmistuu parissa päivässä, ja lopputulos kerää kehut – kurkkaa ohje ja ala neuloa!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.