Neulonta Tilaajille

Neulo raidalliset villasukat patenttineuleena – saat niihin tuplasti väriä

Onko briossineule eli kaksivärinen patenttineule jo tuttu? Kokeile sitä villasukkiin, joihin neulotaan myös raitoja.

Villasukkien varsiin ja päälliseen neulotaan erivärisiä vaakaraitoja kaksivärisellä patenttineuleella, joka raidoittaa sukat myös koholle nousevin pystyraidoin. Pohjaan tehdään raidat sileänä neuleena, ja kantapäät ja kärjet ovat yksiväriset.  

Tarvitset sukkiin kolmea eriväristä sukkalankaa, joista aina kahta sävyä neulotaan vuorokerroksin. Väri vaihtuu siis jokaisen kerroksen jälkeen ja lopputuloksessa ne näkyvät neuleen eri puolilla.  Tekniikka on melko helppo, mutta  tekeminen vaatii keskittymistä.

Sukat neulotaan ohuesta sukkalangasta 2,5 numeron puikoilla. Kaksivärinen patenttineule tekee kuitenkin sukista mukavan lämpimät ja kuohkean paksut.

Briossineuletta käytetään usein kaulaliinoissa ja asusteissa, joissa tarvitaan molemmille puolille kaunis neulepinta. Kahdella värillä neulottaessa työn molemmista puolista tulee muuten samanlaiset, mutta värien suhteet vaihtuvat päinvastoin. 

Lue myös: Briossineule eli kaksivärinen patenttineule: kaksi väriä muodostavat koristeellisen pystyraidoituksen villasukkiin

Patenttineuleiset villasukat

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Neulo raidalliset villasukat patenttineuleena – saat niihin tuplasti väriä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.