Neulonta Tilaajille

Opi neulomaan näyttävää pitsipatenttineuletta – Niina Kaakkurivaaran ohjeilla onnistut uudessa tekniikassa

Niina Kaakkurivaaran kuvallisilla ohjeilla sinäkin opit, kuinka patenttineule kaartuu kauniisti laineille.

Neulesuunnittelija Niina Kaakkurivaara suunnitteli Kotiliesi Käsityö -lehden numeroon 4/2022 muhkean puseron ja myssyn, joihin hän kehitteli upean kuvioinnin yhdistämällä pitsi- ja patenttineuletta.

Pitsikuvioisen patentin neulominen sujuu siinä missä muidenkin pitsineuleiden, kunhan peruspatentin neulominen on hallussa. Patenttineule perustuu 1 oikein, 1 nurin -joustinneuleeseen. Patentissa vain nostetaan jokaisella kerroksella joka toinen silmukka neulomatta langan kanssa ja joka toisella kerroksella nämä nostetut silmukat neulotaan oikein tai nurin langankiertoineen.

Kun neulot pitsikuvioista patenttia, ole tarkkana langankiertojen kanssa, mitkä ovat silmukan lisäyksiä ja mitkä ­langat ovat patenttisilmukoihin kuuluvia, yhteen neulottavia lankoja.

Testaa tekniikkaa ensimmäisenä Niinan suunnitteleman pipon neulomisessa. Käpy-pipon ohjeen löydät täältä.

Lue myös: Neuleen saumojen ompelu kahdella eri tavalla – näillä ohjeilla onnistut kinkkistenkin saumojen ompelussa!

Pitsipatenttineule – näin onnistut neulomisessa

1. Nosta oikea silmukka nurin neulomatta langan­kieron kanssa: Lanka on työn etupuolella, siirrä silmukka vasemmalta puikolta oikealle puikolle. Langankierto kulkee nostetun silmukan yli.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.