Neulonta Tilaajille

Puro-palmikkosukat ovat arkista elegantimmat – uudet tekniikat tuovat neulomiseen uutta twistiä

Puno taidokkaita palmikoita koristamaan villasukkiasi. Puro-palmikkosukat neulotaan pyöröpuikoilla Magic Loop -tekniikalla varpaasta varteen. Kantapää tehdään lyhennetyin kerroksin kaksoissilmukoin.

Klassinen palmikkokuvio kulkee kuin soljuva puro varpaista varren joustimeen. Kärkeen tehdään turkkilainen aloitus ja kantapää neulotaan kaksoissilmukoin lyhennetyin kerroksin.

Heli Hottinen-Puukko kertoo käytävänsä neuleen muovaamiseen paljon lyhennettyjä kerroksia, jotka parantavat neuleen istuvuutta. Näissä sukissa niitä on kantapäässä. 

”Myös sukkien neulominen varpaista varteen on kiva tekniikka oppia tekemään sukat uudella tavalla. Turkkilainen aloitus on varsin helppo, kun sitä kokeilee kerran tai pari. Ohje toimii parhaiten pitkällä pyöröpuikolla looppaamalla”, Heli vinkkaa.

Heli valitsi nämä tekniikat, kosta hän halusi tehdä sukista ohuemmat ja arkista elegantimmat.

”Ne sopivat vähän eri tilanteisiin kuin perinteiset, vahvistetulla kantapäällä neulotut sukat. Toki myös klassinen palmikko tuo sukkiin näyttävyyttä. Halutessaan palmikonkierrot voi neuloa toiseen sukkaan peilikuvana”, Heli sanoo. 

Opi Helin neuvoilla aloittamaan sukat kärjestä ja neulomaan kantapää lyhennetyin kerroksin.
Katso kuvalliset ohjeet turkkilaiseen aloitukseen tästä.
Katso kuvalliset ohjeet lyhennetyin kerroksin tehtyyn kantapäähän tämän jutun lopusta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Puro-palmikkosukat ovat arkista elegantimmat – uudet tekniikat tuovat neulomiseen uutta twistiä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.