Käsityö

Ompele ja kirjo pellavaiset Tilli-keittiöpyyhkeet ja -servetit

Ompele ohuet astiapyyhkeet ja servetit kauniista pellavakankaasta. Ohjeessa kolme erilaista tillikuviota kirjontaan. Vinkki! Halutessasi voit myös piirtää kuviot tekstiilitussilla.

Tilli-keittiöpyyhkeet ja -servietit

Malli: Marja Rautiainen Koko: pyyhe 48 x 62 cm ja servietti 36 x 36 cm

Tilli-astiapyyhkeet

Tarvikkeet: 100 x 140 cm valkoista palttinakangasta (100 % pellava), valkoista ompelulankaa, 10 cm puuvillanauhaa, vihreää, ruohonvihreää ja tummanvihreää DMC-kirjontalankaa tai helmilankaa, neula, Sinellin 2-kärkiset tekstiilitussit (20 värin lajitelmasta tummanvihreä, ruohonvihreä, sinivihreä ja vaaleansininen).

Työohje: Poista kankaan hulpiot ja huolittele kaikki leikkuureunat saumurilla tai monipistosiksakilla. Pese kangas 40 asteen hienopesussa ilman linkousta ja höyrytä nahkean kosteana. Leikkaa kaksi 50 x 75 cm -pyyhettä ja kaksi 40 x 40 cm -servettiä.

Pyyhe: Höyrytä ja ompele pitkille sivuille 0,5 cm:n päärmeet 0,5 cm:n saumanvaralla. Tee samanlainen päärme yläreunaan ja neulaa ripustin sen keskelle. Ompele alareunaan 2 cm:n päärme 0,5 cm:n saumanvaralla.

Kuviot: Jäljennä kuviot A, B ja C paperille valopöydällä tai ikkunaa vasten. Piirrä toisen pyyhkeen oikeaan alareunaan kuvio A lyijykynällä ja kirjo se laakapistoin. Piirrä tekstiilitusseilla toisen pyyhkeen alareunaan 8 oksaa tekstiilitusseilla. Aloita vasemmasta reunasta ja piirrä kuvio A sopivalle korkeudelle (1. oksan korkein kohta on n. 16 cm pyyhkeen alareunasta). Toista sama kuvio edellisen oikealle puolelle, mutta aseta kukinnot eri korkeudelle. Piirrä oikeaan reunaan vielä kuvion 2 ensimmäistä oksaa. Piirrä 1. oksa ruohonvihreällä ja kukinnot vaaleansinisellä, 2. oksa tummanvihreällä ja kukinnot sinivihreällä, 3. oksa sinivihreällä ja kukinnot vihreällä.

Tilli servetit

Servietti: Höyrytä ja ompele kappaleiden kaikille sivuille 0,5 cm:n päärmeet 0,5 cm:n saumanvaralla ja ohenna kulmat. Piirrä servetin kulmaan kuvio B tai C ja kirjo laakapistoin.

Viimeistely: Viimeistele tussikuvio pakkauksen ohjeen mukaan. Höyrytä valmiit tekstiilit nurjalta.

Tiedustelut: Kangas / eurokangas.fi, tussit / sinelli.fi

 

 

Katso myös nämä:

Koristele servetit kirjomalla

Koristele lautasliinat ja pannumyssy kirjomalla

Näillä ohjeilla taittelet lautasliinat kauniisti

Tilli kuvio A

Kuvio A

 

Tilli kuvio B

Kuvio B

Tilli kuvio C

Kuvio C

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ompele ja kirjo pellavaiset Tilli-keittiöpyyhkeet ja -servetit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.