Ompele merihenkiset tyynynpäälliset

Ompele vaikka mökin piristykseksi pino raikkaan merihenkisiä tyynyjä pellavakankaasta.

Ankkurinappi-tyynynpäälliseen ommellaan napeista ankkurikuvio. Merimerkki-tyynynpäällisiä koristaa ristikuvio ja Aava-tyynynpäällisiä tummat koristenauhat. Laivapoika-tyynynpäällisen lomittain toistensa väleistä kulkevat raitakaitaleet voi vaihtaa tyynystä toiseen. Kulma-tyynynpäällisten kulmia koristavat ihanat tähtinapit.

Mallit: Marita Kouhia
Toteutus: Marita Kouhia ja Hilkka Kouhia
Päälliset on tehty 50 x 50 cm tyynyihin.

Ankkurinappi-tyynypäällinen

Piirrä ankkurin kuva siniseen tyynykankaaseen kangasliidulla. Ompele nappeja ankkurin muotoon. Ompele päällinen, mutta jätä yläsivu auki ja tee siihen sisäpuolelle kääntyvät reunat. Ompele siihen siniset nyörit tyynyn sulkemista varten.

Merimerkki-tyynynpäällinen

Merimerkin yhden kolmikulmaisen raitaläpän alle jää aukko tyynyn pujottamista varten. Piirrä kaavapaperiin risti tyynykappaleen päältä, jotta saat kolmion kaavan. Älä lisää saumanvaroja. Leikkaa kahdeksan kolmio-osaa. Ompele oikeat puolet vastakkain kolmioiksi, jätä alareuna auki. Käännä ja silitä ne. Ompele yhteen kolmioläppään napinreikä 3 sentin päähän kolmion kärjestä. Ompele sama kolmioläppä kiinni tyynynpäällisen alapuolen yläreunaan niin, että kolmion kärki osoittaa keskelle tyynyä. Tämä on se läppä, joka nousee ylös ja jonka alta tyyny laitetaan sisään. Käännä läppä toiselle puolelle ja silitä taite. Ompele tyynyn päälipuolen yläreunaan käänne. Tämä reuna jää avoimeksi ja sen päälle tulee avoin läppä. Neulaa loput läpät kiinni päälipuolen oikealle puolelle niin, että käännösreuna jää ilman läppää. Kolmioiden kärjet osoittavat nyt kankaan keskikohtaa. Taita oikeat puolet vastakkain
ja ompele kolme sivua ja kolmio-osat kiinni, mutta älä ompele reunaa, jossa on yksinäinen läppä ja taitettu kangasreuna. Käännä tyynyliina. Ompele koristenapeilla kolme kolmioläppää (sivut ja alaläppä) kiinni kulmistaan kankaaseen. Ompele yksi nappi päälikankaaseen niin, että sillä voi kiinnittää yläläpän, jossa on napinreikä.

Aava-tyynynpäällinen

Ompele nauhat tyynyn päällipuolelle 0,5 cm päähän niiden reunasta. Aseta päälli- ja alapuoli oikeat puolet vastakkain ja ompele. Jätä tyynyä varten reikä ja ompele reikä kiinni käsin.

Laivapoika-tyynynpäällinen

Sinisen tyynynpäällisen ympäri kulkeva kaksinkertainen ”vyö” on 15 cm leveä ja 125 cm pitkä. Ompele vyöt oikeat puolet vastakkain, käännä ja ompele aukinaiset päät kiinni. Tee napinreiät ja kiinnitä napit. Toinen vyö kulkee toisen vyön nappien välistä, jolloin ne pysyvät paikoillaan.

Kulma-tyynynpäällinen

Valitse tyynynpäällisen kahdelle puolelle erilaiset kankaat. Käännä valmiin päällisen kulmat kohti keskustaa, kuten kuvassa, ja ompele ne kiinni meriaiheisilla koristenapeilla. Lisää tyyny ja ompele tyynyaukko käsin.

Huom! Pese kaikki nappikoristeiset tyynyliinat nurinpäin.

Lisää ompeluohjeita:
Applikoidut tyynynpäälliset
Kioto-tyynyt
Pitsimuistoja-tyynyliinat
Tuunaa pöytäliina

Kuvat: Suvi Laine

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ompele merihenkiset tyynynpäälliset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X