Ompele pieni nahkapussi

Poronnahkaisessa pussukassa on olalta lanteille ulottuva pitkä remmi. Pieni nahkapussukka säilöö vaikka kukkaron ja puhelimen.

Malli ja toteutus: Tiia Eronen
Tarvikkeet: Pehmeää nahkaa (www.nahkakauppa.fi), nahkarei’itin, nahkaneula (silmäneula), tukevaa ompelulankaa, 2 kpl pieniä nahkaniittejä, tekstiililiimaa, vaaleaa mokkanahkanauhaa, leveys noin 3 mm (www.helmikauppa.com).

Leikkaa nahasta 2 kpl 18 x 24 cm:n paloja ja pyöristä niiden alanurkat. Leikkaa olkahihnaksi 125 x 2,5 cm:n nauha. (Jos nahkavuota ei ole tarpeeksi suuri, voi hihnan ommella kahdesta palasta). Jäljennä tähtikuvio kaavapaperille. Merkitse kuvio kaavan läpi kassin etukappaleeseen esimerkiksi tylpähköllä silmäneulalla tai muulla vastaavalla piikillä. Rei’itä kuvio. Käytä isompaa reikää tähden keskustassa sekä sakaroiden kärjissä ja rei’itä välit pienemmällä terällä. Tee kassin reunoihin pienet reiät 1 cm:n välein ja ompele kappaleet yhteen nahkanauhalla yliluotellen. Jätä nauhanpäät laukun sisäpuolelle ja tee päihin pienet solmut. Rei’itä kiristysnauhoja varten sekä etu- että takakappaleeseen tasaisin välein 4 reilun kokoista reikää noin 5 cm:n päähän laukun yläreunasta. Leikkaa mokkanauhasta 2 kpl 60 cm:n pätkiä. Pujottele toinen nauha rei’istä oikealta vasemmalla ja takaisin ja toinen samoista rei’istä vasemmalta oikealle ja takaisin. Kun nauhoista vetää yhtäaikaa, pussin suu kiristyy. Leikkaa nahasta vielä 2 kolmiota, joiden pituus on noin 9 cm ja kapean sivun leveys noin 1 cm. Levitä liimaa kolmioiden sisäpinnoille, ja rullaa ne mokkanauhojen päiden ympärille. Ompele joko koneella tai käsin pienillä pistoilla olkahihna kaksinkerroin. Liitä hihna liimalla ja joko nahkaniiteillä tai ommellen laukun yläreunoihin.

Vinkki: Jos nahkaa ompelee koneella, tulee käyttää nahkaneulaa. Teflonsuojus paininjalan alla saattaa myös helpottaa ompelua.

Ohjetiedustelut: Tiia Eronen 050 5870117.

Lisää käsityöohjeita:
Koukuta puhelinpussukka
Virkkaa laukku
Puhelinpussi huovasta
Suojapussi iPadille

Kuva: Pekka Holmström

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ompele pieni nahkapussi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X