Ompele tilkuista ovityyny

Vanha konsti estää vetoa oven raosta on laittaa ovityyny oven eteen. Tee itse tyyny oven omilla mitoilla ja sisustuksen väreihin sopivaksi.

Näitä tarvitset ovityynyn tekemiseen:

– Kaitaletilkkuja puuvillasta tai pellavasta ja vähän isommat tilkut päätyihin.

– Vanha intianpuuvillainen päiväpeitto tai muu tiivis materiaali

– Pala vanhaa lakanaa tai muuta kangasta vuoriksi

– 50-60 cm vetoketju, tähän voit hyvin käyttää jonkin vanhan jo kertaalleen käytetyn vetoketjun

– ompelukankaa

Tee näin: Mittaa miten pitkä tyynyn tulisi olla. Voit tehdä ovityynyn oven levyiseksi ovenkarmien väliin tai ovea leveämmäksi sisäoven eteen.

Leikkaa päiväpeite noin 10 cm tyynyn pituutta leveämmiksi kaitaleiksi, parisängyn peitosta tulee kaksi kaitaletta. Ala kiertää kaitaletta tiukalle rullalle, kun ensimmäinen on kierretty jatka toisella. Ompele kaitaleen pää kiinni rullaan pitkillä pistoilla.

Mittaa rullan oikea pituus ja suorista päät.

Mittaa rullan ympärysmitta ja leikkaa vuorikankaasta pala joka on kaksi senttiä rullaa pitempi ja kaksi senttiä ympärysmittaa leveämpi. Vuoripala toimii samalla mallina minkä kokoinen tilkkusommitelma päällipuoleksi tulee tehdä.

Leikkaa 3-6 cm leveitä sekalaisen pituisia kaitaleita puuvilla- ja pellavakankaista. Ompele lähes samanpituisista kaitaleista rullan ympärysmitan levyisiä pintoja, silitä kaikki saumanvarat yhteen suuntaan.

Yhdistele näitä paloja niin paljon, että saat vuoripalan kokoisen pinnan täyteen.

Ompele pitkä sauma päällisen molemmista päistä ja vetoketju sen keskelle. Ompele vuoripala nurjalle paikoilleen, vaikka käsin.

Mittaa pääty-ympyröiden halkaisijat ja leikkaa kankaasta pyöreät palat sentin saumanvaroin. Ompele ne paikoilleen sekä päälli- että vuorikankaaseen samalla kertaa, käännä pötkylä oikein päin ja pujota päiväpeittorulla sisään.

Ohjetiedustelut: hanna.tamminen@otavamedia.fi

VINKKI: Tilkkutöissä on hyvä silittää saumanvarat samaan suuntaan. Silloin saumojen kohdallakin on kangasta ja lopputos on tiiviimpi.

Ovityyny

Ovityynyn pitää olla painava, ennen vanhaan tyyny täytettiin esimerkiksi jyvillä tai hiirten pelossa hiekalla. Tämän tyynyn täytteenä on risa intianpuuvillainen päiväpeitto.

Lisää ommeltavaa tilkuista ja kierrätyskankaista:

Helppo värikäs tilkkupeitto

Pyöröpuikkoteline tilkuista

Kietaisuhame vanhasta pitsilakanasta

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ompele tilkuista ovityyny

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X