Ompele tyynynpäälliset sohvalle

Raitarivi-tyynynpäällisiä koristaa hauska tilkkuraita. Helppoja tyynynpäällisiä voi samalla idealla ommella jokaiselle omansa, myös lemmikki saa oman tyynyn koriinsa.

Malli ja toteutus: Hanna Tamminen
Tarvikkeet: Ohuita puuvillakankaita: 15 cm kuutta erilaista turkoosin, ruskean, keltaisen ja harmaan kirjavaa sekä 5 cm kahta erilaista yksiväristä kirkkaanturkoosia, esimerkiksi Eurokankaan kokoelmista Art and craft, Perla, Sweet liberty ja Ruusu. Sohvatyynyyn tukevaa luonnonväristä pellavaa, vaikkapa vanhaa lakanaa. Lemmikin aluseen paria väriä tummansinikuvioista tilkkupuuvillaa. Sisätyyny ja lemmikin koriin sopiva tyyny. Molempiin sopivat vetoketjut.

Tilkkuraita: Leikkaa jokaisesta kuviokankaista 3:n, 4:n ja 5:n sentin kaitaleet koko kankaan leveydeltä. Pätki kaikki kaitaleet 15 cm:n paloihin. Asettele paloja pöydälle riviin sekoitelle eri leveyksiä ja kuoseja. Leikkaa kirkkaista turkooseista 3 x 3 cm:n ja 4 x 4 cm:n paloja 16-20 kpl.
Tilkkuraidan ompeleminen: Tilkut ommellaan yhteen paininjalan mitan päästä reunasta. Saumanvarat silitetään tummemman kankaan puolelle. Valitse raitarivistä sieltä täältä paloja joiden päihin ompelet ensin kirkkaat neliöt, silitä saumanvarat, lyhennä palojen toisesta päästä saman verran kuin toiseen lisäsit. Aseta palat takaisin rivistöön. Ompele nyt tilkkuja yhteen tyynyn ympärysmitan ja lemmikin tyynyn halkaisijan pituisiksi riveiksi, silitä saumanvarat.

Tyynyt: Mittaa sohvatyynyn koko ja leikkaa pellavasta pääpalat 5cm saumavaroineen päihin. Ompele tilkkuraita päätypalojen väliin, silitä saumat. Ompele vetoketju takapuolelle ja päädyt umpeen.

Piirrä lemmikin korin pohjasta kaava ja mittaa sopivat palat puuvillaa, yhdistä päällyspuoli raitapaloista ja tummista puuvillapaloista. Tee alapuoli kahdesta palasta, ompele vetoketju väliin. Jos lemmikin tyyny on paksu, leikkaa ja ompele sivukaitaleet tyynyn korkeuden mukaan tai ompele päällyspuoli ja alapuoli yhteen.

Vinkki: Jos tiedät, että tyynyt pitää pestä usein, vahvista tilkkurivi joko tikkaamalla saumat päältä, ompelemalla nurjalle vahvikekangas sen kohdalle tai silittämällä nurjalle puolelle erittäin huolellisesti liimakangas.

Ohjetiedustelut: hanna.tamminen(at)otavamedia.fi
Materiaalitiedustelut: Eurokangas, 09 2706 9120

Lisää ompeluohjeita:
Liukuvärjätyt tyynyliinat
Merihenkiset tyynynpäälliset
Kioto-tyynyt
Patjanpäälliset
Kätevät verhot

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ompele tyynynpäälliset sohvalle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X