Ompele tyynynpäälliset

Poninhäntäpäinen Lissu ja komea Repe on toteutettu applikaatiotekniikalla. Hauskat tyynynpäälliset huokuvat 50-luvun maalaishenkeä.

Malli ja toteutus: Marita Makkonen.
Koko: 42 x 42 cm.
Tarvikkeet: 2 kangaspalaa päälliseen, 42,5 x 42,5 cm, 2 kangaspalaa figuuriin ja soikioon, 32 x 25 cm. Nappeja, joustavaa samettinauhaa, ompelulankaa, neula ja ompelukone. Sisätyyny, koko 40 x 40 cm.

Työohje: Huolittele päällys- ja alakankaan reunat siksakilla. Leikkaa toisesta 32 x 25 cm:n palasta säännöllinen soikio, jonka korkeus on 30,5 cm ja leveys 20,5 cm. Leikkaa toisesta palasta kaavan mukaan naisen tai miehen figuuri, jätä 0,5 cm saumanvaraa. Asettele ja neulaa figuuri soikion päälle niin, että poninhäntä ja otsatukka jäävät osittain soikion ulkopuolelle. Asettele ja neulaa soikio ja figuuri päälliskankaan keskelle (nyt kaikki kolme kankaanpalaa ovat neuloilla kiinni toisissaan). Ompele suurella siksakilla soikio kiinni päällyskankaaseen poninhännän ja otsatukan alta, mutta niin, että figuurin alareuna kiinnittyy soikioon. Neulaa samettinauha soikion reunan päälle niin, että sen alku ja loppupää jäävät poninhännän alle. Ompele keskeltä nauhaa suoralla ompeleella nauha kii

nni (poninhännän ja otsatukan alta). Silitä samettinauha tasaiseksi. Ompele tiheällä siksakilla figuuri kiinni reunastaan. Ompele käsin pätkä samettinauhaa poninhännän nauhaksi ja nappeja kaulakoruksi. Miesfiguurin kaulaan voit asetella ja neulata huivin ja ommella sen reunasta kiinni suoralla ompeleella.

Asettele päällyskangas ja alakangas oikeat puolet vastakkain, neulaa. Ompele suoralla ompeleella n. 7 mm:n päästä reunasta kappaleet kiinni toisiinsa, mutta jätä n. 18 cm:n rako tyynynpäällisen täyttämistä varten. Käännä oikein päin, avaa kulmat, silitä. Ompele 2 cm:n päästä reunasta suoralla ompeleella tikkaus tyynynpäällisen ympäri, mutta jätä aukollinen sivu ompelematta. Työnnä sisustyyny päällisen sisään. Ompele ompelematon sivu 2 cm:n päästä kiinni suoralla ompeleella. Ompele käsin 18-senttisen aukon puolet kiinni toisiinsa n. 2 mm:n päästä reunan sisäpuolelta. Silitä reunat.

Ohjetiedustelut: Marita Makkonen, (09)1566252, marita.makkonen@kuvalehdet.fi.

Lissu- ja Repe-tyynynpäälliset

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ompele tyynynpäälliset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X