aurinkovarjo lakanasta

Aurinkovarjo lakanasta – katso ohje ja ompele nopea helpotus helteeseen

Kierrätä vanha lakana aurinkovarjoksi. Aurinkovarjo on nopea ommella ja helppo asentaa. Se tuo suojaa sekä auringolta että katseilta ja toimii jopa lasten majana.

Kesähelteellä pienikin varjo helpottaa. Ompele vanhasta lakanasta nopeasti kaksi kolmion muotoista aurinkovarjoa, jotka voi kiinnittää puihin, kaiteisiin ja maahan. Kolmion muotoinen aurinkovarjo on helpompi pingottaa pihaan kuin kokonainen lakana. Yhden kulman voi kiinnittää vaikka maahan, jolloin aurinkovarjoista saa myös hieman näkösuojaa tai vaikka lapsille majan. Lakanan vanhat kirjailut ja pitsit tuovat varjoon kauniita yksityiskohtia.

Lue myös: Pitsikivet kalkkimaalisprayn avulla – katso helppo ohje!

Aurinkovarjo pingotettuna majaksi ja näkösuojaksi.

Aurinkovarjon voi pingottaa maahan telttakepeillä. Silloin varjo toimii esimerkiksi majana lapsille ja näkösuojana.

Tarvikkeet aurinkovarjoon

  • vanha lakana
  • sakset
  • ompelukone ja ompelutarvikkeet
  • puuvillanauhaa
  • narua tai nyöriä pingottamiseen

Lue myös: Ryijy puolukanvarvuista on yllättävän helppo tehdä – katso ohje ja askartele melkein ikivihreä koriste

Valmista aurinkovarjo näin

1. Leikkaa lakana kahtia kulmasta kulmaan. Näin saat kaksi isoa suorakulmaista kolmiota. Mikäli lakanassa on pitsiä, huolittele pitsin leikatut reunat siksakilla, ettei pitsi purkaannu.

2. Ompele kaksitaitteinen päärme leikattuun reunaan eli käännä kankaan reuna nurjalle 1 cm verran, taita toisen kerran 1 cm, ja ompele taitteen reunasta suoralla ompeleella.

Aurinkovarjon päärme

3. Leikkaa kolmion päät siistimmiksi. Tähän päälle ommellaan ripustusnauhat, joten tätä reunaa ei tarvitse huolitella.

aurinkovarjon kulma

4. Leikkaa puuvillanauhasta 10 cm pätkä. Käännä nauhan päät nurjalle ja asettele nauha molemmin puolin kolmion kulmaa. Näin lakana jää nauhan väliin. Ompele nauha kiinni lakanaan ompelemalla kiinnityskohdan ympäri. Toista sama muille kulmille.

Aurinkovarjon ripustuslenkki

5. Ripusta valmis aurinkovarjo narulla varjon kulmista puun oksiin, runkoon tai kaiteisiin. Jos ripustat varjoa puuhun, varmista, että oksa on riittävän tukeva, ettei oksa katkea varjoa pingotettaessa. Voit kiinnittää yhden tai kaksi kulmaa myös maahan telttakepeillä. Ota varjoa ripustaessasi huomioon, että tuuli voi tarttua herkästi varjoon.

Lue myös: Keijupuutarha on koriste, jota puutarhasi tarvitsee – katso ohje ja askartele kaunis katseenvangitsija puutarhaan!

aurinkovarjo

Vanhojen lakanoiden käsinvirkatut pitsit sekä kirjailut ovat kaunis yksityiskohta aurinkovarjossa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Aurinkovarjo lakanasta – katso ohje ja ompele nopea helpotus helteeseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X