Ompelu Tilaajille

Superhelpon lapsen mekon ennättää ommella yhdessä illassa – tulostettavilla kaavoilla se valmistuu jo huomiselle

Soma ruutumekko, kesäinen kukkakolttu vai mukava trikoota? Erilaisilla kankailla sama mekko muuntuu arkeen sekä pieneen ja suureen juhlaan. Ompele saman tein useampi!

Raglanhihainen helppo lapsen mekko koostuu vain muutamasta saumasta, ja kaikki poimutukset tehdään kuminauhoin. Simppeliä ja helppotekoista siis kaikin puolin.

Mekon pääntie poimutetaan kujaan pujotetulla kuminauhalla ja hihansuihin ommellaan röyhelöt, jotka poimuttuvat kuminauhalangalla.

Mallikappaleessa on lyhyet hihat, mutta hihan kaavassa on myös täyspitkän hihansuun linja.

Valitse mekon materiaaliksi hyvin laskeutuvaa ohutta kangasta tai trikoota, joka asettuu kauniisti pääntien ja hihojen poimutuksissa. Kokeile vaikkapa viskoosia, puuvillabatistia, ohutta farkkua tai laskeutuvaa trikoota tai trikoosamettia.

Erilaisista kankaista tehtynä mekko on aina uuden näköinen. Halutessasi voit somistaa mekon juhlakuntoon satiini- tai samettirusetein. 

Lue myös: Kauniita unia unelmien yöpaidassa – ompele lapselle pitsein somistettu yömekko

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Superhelpon lapsen mekon ennättää ommella yhdessä illassa – tulostettavilla kaavoilla se valmistuu jo huomiselle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.