Ompele kolmiohuivi lämmikkeeksi ja piristämään asukokonaisuuksia – simppelillä ohjeella onnistuu aloittelijakin

Kolmiohuivi on kiva ja helppo ompeluprojekti, jossa voit päästää luovuuden valloilleen. Huiviin käytetään kahta eriväristä trikoopalaa.

Kauniisti laskeutuva kolmiohuivi trikoosta lämmittää mukavasti hartioita ja tuo asuun hauskaa fiilistä, koska se tehdään kahdesta erivärisestä trikoosta. Huivin tekeminen on helppoa: valmista tulee ihan muutamalla ompelukoneen surautuksella.

Lue myös: Iso huivi, pitsihuivi, neulottu tai virkattu… Nyt on varaa, mistä valita! Valitse yli 50 huiviohjeen joukosta mieluisimmat

Kolmiohuivi trikoosta – näitä tarvikkeita tarvitset

  • Trikoota 60 x 120 cm pala kahdessa värissä
  • Ompelutarvikkeet

Tee kolmiohuivi näin 

  1. Asettele 60 x 120 cm trikoopala lyhyet sivut vastakkain. Merkitse kankaan reunaan korkeuden puoliväli. Vedä viiva reunan puolivälistä taitteella olevaan kulmaan. Leikkaa. Saat kaksi kolmiota ja yhden viisikulmaisen kappaleen, huivin keskikappaleen. Leikkaa samoin toinen trikoopala. 
  2. Aseta kolmion muotoinen pala keskiosan reunaan oikeat puolet vastakkain. Huomioi, että valitsit oikean kappaleen, jossa huivin yläreunat asettuvat tasan. Saumuroi tai ompele ompelukoneen joustavalla ompeleella kolmiot keskikappaleen sivuille. Tee samoin toiselle kankaalle.
  3. Aseta kaksi isoa huivipalaa oikeat puolet vastakkain ja saumuroi tai ompele ompelu­koneen joustavalla ompeleella palat yhteen. Jätä yläreunan ­sivuun 10 cm kääntöaukko.
  4. Käännä huivi ja ompele kääntöaukko umpeen. Silitä huivi.

Suunnittelu ja ompelu: Anni Ignatius

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö Trikoot -lehdessä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ompele kolmiohuivi lämmikkeeksi ja piristämään asukokonaisuuksia – simppelillä ohjeella onnistuu aloittelijakin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X