Nainen lippahuivi päässään. Pitelee käsissään ruukkua.

Hellesäiden paras asuste on tässä! Helppo lippahuivi pitää pään piilossa paahteelta

Kaunis Keto-lippahuivi on täydellinen asuste kesäpäivän pihahommiin – tai vaikka rannalle – suojaamaan kutreja.

Kaunis lippahuivi suojaa päälakesi juuri sopivan väljästi auringolta. Päähineen juju on siinä, että se kietaistaan huivimaisesti pään ympärille. Simppeli asuste ommellaan kevyestä kankaasta, joka saa hulmuta vapaana tuulessa, joten se ei hiosta päänahkaa.

Lue myös: Puutarhurin essu sopii täydellisesti kasvi-intoilijalle – kurkkaa ohje ja ompele omasi

Lippahuivi – näitä tarvikkeita tarvitset

  • MN-Blossom -ohutta puuvillakangasta 0,55 m
  • Tukikangasta lippaan
  • Ompelulankaa

Tee lippahuivi näin

  1. Leikkaa kankaasta kaksi lippaa, huivipala 80 x 45 cm ja kaitale 10 x 145 cm, kaava ja mitat sis. sv:t. Taita huivipala kaksin kerroin ja leikkaa taitekulmasta ulkokulmaan kolmiot pois, jäljelle jää iso kolmio. Kiinnitä tukikangas toiseen lippaan.
  2. Aseta lippapalat oikeat puolet vastakkain ja ompele kaarevasta reunasta yhteen, käännä ja silitä. Tikkaa lippa täyteen ompeleilla, joiden etäisyys toisistaan on 0,5 cm aloittaen kaarevasta reunasta.
  3. Ompele huivin lyhyisiin reunoihin päärmeet. Merkitse nuppineuloilla huivin pitkään sivuun keskeltä alkaen kolme laskosharjaa molempiin suuntiin 6 cm:n päähän toisistaan. Taita näihin kohtiin 1,5 cm:n syvyiset laskokset ja silitä ne.
  4. Aseta lippa keskelle huivin oikeaa puolta ja ompele yhteen, laskokset kiinnittyvät samalla. Taita lipan kohdan saumanvarat ja koko huivin reuna saman levyisesti nurjalle, silitä.
  5. Taita kaitale kaksinkerroin oikeat vastakkain, ompele reunat yhteen. Käännä oikein päin ja silitä nauhaksi. Ompele päät.
  6. Aseta nauha huivin pitkää sivua vasten nurjalle, kohdista keskikohdat. Huivin taitettu reuna jää väliin piiloon. Ompele yhteen aivan reunasta ja sentin päästä reunasta.
Kaunis Keto-huivi

Vedä huivin lippa silmille, kun aurinko porottaa.

Kankaat ja tarvikkeet Eurokangas. Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 4/18.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hellesäiden paras asuste on tässä! Helppo lippahuivi pitää pään piilossa paahteelta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X