Ompelu Tilaajille

Ompele siisti pääntie ohjeillamme! Katso 3 tapaa huolitella trikoopaidan pääntie kaitaleella

On monta hyvää keinoa viimeistellä trikoopaidan pääntie kaitaleella. Katso videolta kolme erilaista tapaa, joilla onnistut varmasti!

Tässä jutussa esitellään kolme hyväksi havaittua tapaa viimeistellä trikoopaidan pääntie erillisellä suoralla kaitaleella. 

Pääntien reunan kiertävä kaitale on yleinen T-paitojen ja lasten trikoovaatteiden päänteillä. Siinä kaitale taittuu näkyviin oikealle puolelle kiertäen pääntien saumanvaran, joka jää piiloon kaitaleen sisään. Nurjalla kaitale jää suoraksi, jolloin viimeistelystä tulee ohuempi.

Resorikaitaleella huolittelu on tuttu collepaitojen päänteitä. Se on helpoin ja nopein tapa viimeistellä paidan pääntie. Siinä paidan pääntielle ommellaan kaksinkerron taitettu kaitale yhdellä ompeleella.

Kokonaan nurjalle taittuva pääntien kaitale viimeistelee pääntien huomaamattomasti, sillä näkyviin oikealle puolelle tulee vain yksi ommel.  Pääntie on siisti oikealta ja nurjalta, sillä saumanvarat jäävät piiloon kaitaleen alle. Tee tämä viimeistely vain ohuisiin trikoisiin, sillä muuten siitä tulee liian paksu ja jäykkä.

Trikoopaidan pääntien huolittelu kaitaleella, kolme erilaista tapaa. Kuva: Anni Reenpää

Lue myös: Trikoovaatteiden ompelu sujuu näppärästi ilman saumuria, kun opit muutaman kikan ompelukoneella – ota vinkit talteen ja onnistu!

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.