Ompele kolmikulmainen pannunalunen nopeasti

Moderni pannunalunen syntyy käden käänteessä yhdestä pitkästä kaitaleesta taittelemalla. Korosta muotoa valitsemalla kankaaseen raitaa.

Pannunalunen on kokkaajan luottokaveri. Sen avulla padat ja kattilat saa nostettua tarjolle tasolle tai suoraan ruokapöydälle. Pannunalusen ompelu on helppoa ja lopputulos on modernin kolmikulmainen.

Pannunalusen koko: 23 x 20 cm

Tarvikkeet: Puuvilla- tai pellavakangasta 0,10 m tai kankaan kuvion mukaan, esim. pystyraitaista kangasta tarvitset 0,70 m. Eristehuopaa 0,10 m.

Leikkaaminen: Leikkaa kankaasta kaksi kappaletta 10×56 cm, joissa on sama raitakuvio. Näin saat pannunalusen oikealle puolelle näkyviin samanlaisen kuvion jokaiseen taitokseen. Leikkaa eristehuovasta 7,5×54 cm pala. Kaikki mitat sisältävät tarvittavat saumanvarat.

Lue myös: Ompele sydänpatalappu helposti keittiöpyyhkeestä

Pannunalunen voi olla tyylikäs osa kattausta. 

Pannunalunen voi olla tyylikäs osa kattausta.

Tee kolmikulmainen pannunalunen näin:

1. Aseta kaitaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele niiden molemmat pitkät sivut yhteen, mutta aloita ja lopeta ompelu noin 4 cm kaitaleen päästä. Käännä kaitale oikein päin.

2. Taittele kaitale kolmion muotoon kuvan mukaan. Pidä kaitaleen päät yhdessä, aseta ne oikeat vastakkain ja ompele päät yhteen. Kaitale on kahdella kierteellä ommellessa.

3. Pujota eristehuopa kääntöaukosta kaitaleiden väliin niin, että sen päät tulevat vastakkain kaitaleen sauman kohdalla. Ompele kääntöaukko kiinni käsin. Taittele pannunalunen kolmion muotoon ja silitä kevyesti.

Lue myös: Virkkaa monikäyttöinen Pyörre-patalappu

Kolmiomallinen pannunalunen.

Pannunalusen kaitaleen poikittainen ompelusauma kannattaa piilottaa kulmaukseen, jotta se ei näy niin selvästi.

Malli ja ohje: Tarja Tegelberg

Materiaalit: Raitakangas ja eristehuopa Eurokangas.

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 24/20.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ompele kolmikulmainen pannunalunen nopeasti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X