Ompelukoulu: Kaitaletasku takkeihin, mekkoihin ja jakkuihin

Arveluttaako aukileikkausta vaativan kaitaletasku ja sen ompelu? Kotiliesi Käsityön vinkeillä onnistut varmasti!

Kaitaletasku on helppo ommella ehjään kankaaseen, mutta se vaatii tarkkuutta ompeleiden pituuksissa ja aukileikkauksissa. Ompeluvaiheiden välissä tehdyt silitykset varmistavat siistin lopputuloksen.

Lue myösTaskun ompelu: Opi ompelemaan helppo perustasku ja somistamaan se röyhelöllä

Ompele kaitaletasku näin

1. Taita taskunsuun kaitale kaksin kerroin oikeat puolet vastakkain ja ompele päät. Käännä kaitale oikein päin ja silitä.

kaitaletasku, 1

2. Piirrä liidulla taskunsuun linja kaavan mukaan etukappaleen oikealle puolelle. Aseta taskunsuun kaitale taskunsuun viivalle etukappaleen oikealle puolelle. Ompele kiinni etukappaleeseen, aloita ja lopeta ommel tarkasti kaitaleen päihin.

kaitaletasku, kuva 2

3. Aseta ulompi taskupussi kaitaleen viereen saumanvarat vastakkain ja oikeat puolet vastakkain. Ompele taskupussi kiinni etukappaleeseen, aloita ja lopeta ommel 0,5 cm lyhyemmäksi kuin kaitaleen kiinnitysommel.

kaitaletasku, kuva 3

4. Tee ompeleiden väliin aukileikkaus ja leikkaa viistosti kulmiin.

kaitaletasku, kuva 4

5. Taita etukappale kaksin kerroin nurjat vastakkain taskunsuun kaitaleen kiinnitysreunasta. Aseta sisempi taskupussi kaitaleen päälle oikea puoli kaitaletta vasten ja ompele se kiinni kaitaleen saumanvaroihin.

kaitaletasku, kuva 5

6. Käännä taskupussit aukosta nurjalle ja nosta kaitale pystyyn. Taita taskun päiden kolmiot nurjalle ja aseta taskupussin oikeat vastakkain. Aloita ompelemalla päätykolmio kiinni taskupussiin ja ompele taskupussit yhteen. Ompele myös toisessa päässä kolmio kiinni taskupussiin.

kaitaletasku, kuva 6

7. Aseta taskupussi ja taskunsuun kaitale oikeaan asentoonsa ja ompele etukappaleen oikealla puolella kaitaleen päät kiinni aivan kaitaleen reunasta.

kaitaletasku, kuva 7

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö 1/19 -lehdessä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ompelukoulu: Kaitaletasku takkeihin, mekkoihin ja jakkuihin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X