Ompelu Tilaajille

Opi ompelemaan herrainkaulus vuoritettuun takkiin – kuvallisten ohjeiden avulla onnistut

Opi niksit, kuinka ompelet herrainkauluksen villakankaiseen takkiin, johon tulee vuoritus. Muutamalla kikalla onnistut helposti, ja lopputuloksena on siisti ja ryhdikäs kaulus.

Tässä ohjeessa neuvotaan, kuinka herrainkaulus ommellaan vuoritettuun vaatteeseen. Jos vaatteessasi ei ole vuoria, katso tästä ohje herrainkauluksen ompeluun ilman vuoria. 

Kokeile ensimmäisenä ompelukoulun vinkkiä biker-takin kauluksen ompeluun, jonka kaavan ja ohjeen löydät tästä

Opi ompelemaan herrainkaulus

Siistin lopputuloksen kannalta on tärkeätä huomioida nämä viisi asiaa herrainkauluksen ompelussa:

  1. Kiinnitä tukikankaat niihin kauluskappaleisiin, jotka taittuvat valmiina päällepäin eli alakaulukseen ja etualavaraan. Näin kaulukset saavat ryhtiä ja saumanvarat eivät kuulla läpi kauluksen reunoissa.
  2. Ommeltuasi päälli- ja alakaulukset kiinni päälliseen ja vuoriin, silitä niiden saumanvarat auki. Näin sauman kohdasta tulee siisti ja tasainen. Saumanvarat taittuvat silloin myös oikeaan suuntaan seuraavaa vaihetta ommellessa. Kuvallisen ohjeen kohdat 1 ja 2. 
  3. Ompele kauluksen ulkoreunoissa saumanvarat kiinni alakaulukseen.  Ompele samanlainen tukitikkaus myös kauluskäänteiden ja etureunan kohdalle. Jotta kauluskäänteisiin ei tule näkyvää tikkausta, joudut vaihtamaan tikkauksen puolta kesken reunan siinä kohdassa, josta kauluskäänteet valmiina taittuvat oikealle. Tukitikkaus pitää kauluksen ulkoreunoissa alakauluksen ja ommeljuovat napakasti nurjalla niin etteivät ne kurki päällepäin. Kuvallisen ohjeen kohdat 4 ja 6.
  4. Ompele kauluksen sisäkulmat kahdella eri ompelella niin, että katkaiset ompeleet kulmassa kauluksen kiinnittävän sauman kohdalla. Ole tarkkana, että molemmilla puolilla aloitat sekä lopetat ompeleen aivan sauman kohdalta. Näin kulma kääntyy siististi. Kuvallisen ohjeen kohta 7.
  5. Jotta kaulus pysyy ryhdissä, ompele lopuksi niskassa päällisen ja vuorin saumanvaroja yhteen. Ommel pitää kaulukset yhdessä pääntieltä alkaen. Näin myös takkia ripustaessa takki pitää muotonsa. Kuvallisen ohjeen kohta 8.

Katso kaikki nämä vaiheet ja oikea ompelujärjestys alla olevasta kuvallisesta ohjeesta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Opi ompelemaan herrainkaulus vuoritettuun takkiin – kuvallisten ohjeiden avulla onnistut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.