Ompelu Tilaajille

Opi huolittelemaan reunat vinonauhalla ja ompelemaan hiuslaskoksia – kuvallisten ohjeiden avulla onnistut

Opi niksit, kuinka huolittelet pääntien ja kädenteiden reunat helposti nurjalle taittuvalla vinonauhalla. Lisänä myös ohje hiuslaskosten ompeluun. 

Hihattoman vaatteen kädenteiden ja pääntien siisti huolittelu on helppoa ompelemalla reunoihin kokonaan nurjalle taittuvat vinonauhat.  Tärkeätä onnistumisessa on oikea ompelujärjestys. Katso ompelua helpottava järjestys tästä kuvallisesta ohjeesta.

Kokeile ensimmäisenä ompelukoulun vinkkiä hihattoman maksimekon ompeluun, jonka ohjeen löydät tästä.

Voit tehdä vinonauhan helposti mekkokankaasta. Leikkaa 4 cm leveää kaitaletta täysvinoon ja silitä se kaksin kerroin nurjat vastakkain. Täysvinoon leikattu kaitale mukautuu hyvin kaareviin reunoihin.

Lue myös: Liivin vuorittaminen helposti – kuvallisten ohjeiden avulla onnistut

1. Taita etukappale aina vuoroin jokaisen kaavaan merkityn laskosharjan kohdalla nurjat vastakkain ja ompele laskos 0,5 cm laskosharjasta. Silitä kaikki laskokset samaan suuntaan.
2. Ompele oikea olkasauma.
3. Taita pääntien vinonauha kaksin kerroin nurjat vastakkain. Ompele nauhan avoimet reunat pääntielle oikealle puolelle.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.