Keltainen Sahrami-pikkulaukku kesäksi

Tee itse näyttävä laukku – valitse 3 helposta ohjeesta suosikkisi

Näyttävin laukku syntyy itse tekemällä! Poimimme Kotiliesi Käsityön tyylikkäimmät laukkuohjeet kätevästi yhteen. Valitse suosikkisi ja tee itsellesi tai lahjaksi!

Jokainen tarvitsee eri kokoisia laukkuja, siksi kokosimme 3 erilaisen laukun ohjetta käyttöösi. Jos kaipaat pienen pientä kukkaroa lapselle, katso esimerkiksi sinivalkoisen Swarovski-kristallihelmillä koristellun kukkaron  tai Kuparikillinki-kukkaron ohje.

Lue myös: Virkkaa raidallinen kesäkassi – 2 helppoa ohjetta!

Vetoketjullinen Sahrami-pikkulaukku

Soman pikkulaukun väri  sopii kesään. Tee laukku myös halutessasi eri väreissä, jolloin voit yhdistää sen asuun kuin asuun! Monikäyttöiseen laukkuun mahtuu lompakko ja kännykkä. Laukussa on näppärä vetoketju, jonka avulla tavarat pysyvät tallessa.

Laukku sopii hyvin aikuiselle ja myös  lapselle vapaa-ajan käyttöön. Koristele Sahrami-pikkulaukku tarvittaessa esimerkiksi pinsseillä tai virkatuilla kukilla.

Ohje: Virkkaa pyöreä pikkulaukku

Keltainen Sahrami-pikkulaukku kesäksi

Simpukkakuvioinen laukku juhlaan ja arkeen

Metallikehyksinen, tyylikäs pikkulaukku ketjuineen viimeistelee juhla-asun. Laukkua voi käyttää myös arkena, jolloin se antaa viimeisen silauksen asulle. Ohjeen laukku on tehty mustalla langalla, mutta voit tehdä sen myös omalla lempivärilläsi. Pienen laukun metallikehykset pitävät huolen siitä, että tavarat pysyvät tallessa.

Pienen laukun pinnassa on kaunista simpukkakuviota, joka elävöittää asustetta. Voit myös ommella laukun pintaan kauniita lasihelmiä ja yhdistää niiden avulla laukun  juhla-asusi väreihin.

Haluatko laukusta olkalaukun vai käsilaukun? Voit itse päättää, kuinka pitkä ketju laukkuun tulee. Halutessasi voit jättää hihnan kokonaan pois ja käyttää laukkua esimerkiksi meikkipussukkana.

Ohje: Virkattu juhlalaukku kauniilla simpukkakuviolla

Musta simpukkakuvioinen juhlalaukku

Ompele kankaista Boro-kassi

Hauska Boro-kassi kääntää katseita! Boro tarkoittaa alunperin japanilaista paikkaamista, joten näin omaperäistä kassia ei taatusti löydy muilta. Ole ympäristöystävällinen ja käytä hyödyksi vanhojen kankaiden ja vaatteiden ylijäämäkankaat.

Lue myös: Ylijäämäkankaista voi myös taiteilla helpon tilkkupeiton tai tyynynpäälliset vanhoista farkuista. Hauska käyttötapa tilkuille syntyy myös ovityynystä.

Boro-kassi on myös siitä erinomainen, että kuluessaan käytössä, mahdollisen reiän päälle on sallittua laittaa uusi kangaspala. Näin laukku elää käytössään ja on varmasti ekologinen!

Tarvitset Boro-kassin tekemiseen muun muassa erilaisia tilkkukankaita ja vanhan nahkavyön. Vyöstä tehdään kassiin sangat, mutta voit halutessasi tehdä sangat myös kankaasta. Boro-kassi sopii myös lahjaksi ystävälle.

Ohje: Onko sinulla ylimääräisiä kankaita? Ompele niistä näppärä boro-kassi

Boro-kassi ylijäämä kankaista

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tee itse näyttävä laukku – valitse 3 helposta ohjeesta suosikkisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X