Ompelu

Näyttävä toppalaukku pitää tavarasi pehmoisesti turvassa – katso ohje ja ompele trendikäs kassi!

Tikkikankaasta ommeltu toppalaukku on näyttävä ja mukavan pehmoinen asuste. Kun käytät tikkikangasta kassin päällä ja vuorina, kassista tulee huikean muhkea. Kurkkaa helppo ohje ja ala ommella.

Monen trenditietoisen kainalossa on viime aikoina näkynyt muhkea toppalaukku. Esimerkiksi Marimekolla on mallistossaan useita erilaisia kasseja, jotka muistuttavat pehmoista toppatakkia.

Kätevä käsityöläinen voi tehdä toppalaukun myös itse. Vaikeaa se ei ole. Kangaskaupoissa myydään erilaisia tikkikankaita, joista tyylikäs ja ihanan pehmoinen laukku valmistuu helposti. Ohjeellamme onnistut takuulla.

Lue myös: Ryhdikäs reppu ommellaan kestävästä markiisikankaasta – ota kaava talteen!

Toppalaukku – näitä tarvikkeita tarvitset

Materiaalitiedustelut: palakangasta.fi

Tee toppalaukku näin

Vinkki! Kun ompelet paksua tikkikangasta, pidennä suoran ompeleen tikin pituutta, jotta ommel kulkee sujuvasti.

  1. Leikkaa tikkikankaasta kaksi 50 x 80 cm palaa ja kaksi 20 x 65 cm palaa. Jos haluat tehdä isojen kahvojen lisäksi kassiin pienet kahvat, leikkaa kaksi 20 x 35 cm palaa.
  2. Aloita laukun päälliosuudesta. Taita isommat palat kaksin kerroin oikeat puolet vastakkain ja lyhyet sivut kohdakkain. Ompele toisen kappaleen sivusaumat suoralla ompeleella, tästä tulee päälle tuleva kangas. Ota toinen kappale ja ompele sen toinen sivusauma samalla tavoin. Ompele toisen sivusauman alusta n. 15 cm ja toisesta reunasta n. 15 cm. Sauman keskelle jää kääntöaukko.
  3. Taita alakulmista sivusauma kohti kassin pohjan taitetta. Ompele n. 5 cm päähän kulmasta ommel. Leikkaa ylimääräinen kangas pois. Tee tämä molempien kassikappaleiden alakulmiin.
  4. Ota seuraavaksi työn alle kahvakappaleet. Taita kappaleen pitkät sivut kankaan keskelle, nurjalle puolelle. Taita seuraavaksi taitetut reunat vastakkain.
  5. Ompele kahvojen ulkoreuna suoralla ompeleella. Jos haluat kahvoista tukevammat, voit ommella suoralla ompeleella myös taitteen.
  6. Aseta kassin kahvat päälle tulevan kassikappaleen oikealle puolelle n. 14 cm päähän reunoista siten, että kahvojen päät ovat kohdakkain kassin reunan kanssa. Jos haluat pienet kahvat kassiin, aseta ne isojen kahvojen keskelle. Ompele apuommel kahvoihin, jotta kahvat pysyvät paikoillaan. Ompele toinen kahva kassin toiselle puolelle. Varmista, että kahvat eivät mene kierteelle.
  7. Aseta kassikappaleet sisäkkäin oikeat puolet vastakkain. Kassin kahvat jäävät kassikappaleiden väliin. Ompele kassit reunasta yhteen. Käännä kassi oikein päin vuorin kääntöaukon kautta. Ompele kääntöaukko kiinni.
  8. Tikkaa kassin yläreuna.

Ohje: Anni Ignatius

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näyttävä toppalaukku pitää tavarasi pehmoisesti turvassa – katso ohje ja ompele trendikäs kassi!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.