Tästä ei päähine näyttävämmäksi muutu! Ompele ohjeellamme kultainen turbaanipipo, joka tuo loistoa tilanteeseen kuin tilanteeseen 

Hauska päähine viimeistelee tyylin. Kultaisena hohtava turbaanipipo tekee sen astetta ellei kahtakin hulppeammin. Kurkkaa kuvallinen ohje ja ryhdy hommiin.

Haaveiletko päähineestä, joka kääntää katseet ja herättää huomiota? Voit lopettaa etsimisen ja ryhtyä ompeluhommiin. Tämä kultaisena loistava turbaanipipo ommellaan joustavasta foil-kankaasta.

Psst! Jos kimallus ei ole sinun juttusi, voit halutessasi tehdä turbaanipipon myös esimerkiksi veluurista.

Lue myös: Pipo naiselle x 16 – ota ohjeet talteen ja äänestä kaunein!

Näitä tarvikkeita tarvitset turbaanipipoon

  • Joustavaa foil-kangasta
  • Ompelutarvikkeet
  • Mittanauha

Ompele turbaanipipo näin

  1. Leikkaa 140 cm leveästä kankaasta 60 cm korkea kappale. Hulpiot voit jättää paikoilleen.
  2. Taita kangas kahtia lyhyet sivut kohdakkain, oikeat puolet vastakkain. Taita sitten kangas uudelleen kahtia nyt pitkät sivut kohdakkain. Ompele pitkä sivu. Käännä kappale niin, että sauma jää pussiin ja kankaan oikea puoli on kappaleen sisä- ja ulkopuolella.
  3. Piirrä kappaleen taitteelle kaareva viiva, jonka säde on 28 cm. Piirrä samanlainen ympyrän neljännes taitteen toiselle puolelle. Harsi viivaa pitkin kaksinkertaisella ompelulangalla alkaen toisen puolen alareunasta. Tee harsinpistot kahden kangaskerroksen läpi niin, että vuori ja päällikangas kiinnittyvät. Jatka samalla langalla harsimista myös toiselle puolelle.
  4. Kun olet harsinut toiseen reunaan asti, kiristä varovasti lankaa. Kangas menee ryttyyn turbaanin muotoon. Sovita turbaania, että se istuu kauniisti päähän. Tarvittaessa voit löysätä tai kiristää harsinlankoja. Ompele muutamalla pistolla turbaanin reunat yhteen ja solmi lanka tukevasti. Turbaanin hattuosa on valmis. 
  5. Asettele kankaan hulpioreunat vastakkain. Ompele 3 cm mittainen apuommel 12 cm päähän yläreunasta. Apuompeleen avulla turbaanin solmu on helpompi pyörittää. 
  6. Apuompeleen ja yläreunan väliin muodostuu kiinteä ympyrä.
  7. Aloita turbaanin solmun pyörittäminen kääntämällä muodostuneen ympyrän kohdalta kangasta taitteelle ulospäin. Pyöritä kangasta, kunnes kangas on solmuna harsitussa reunassa. Asettele solmu hyvin ja ompele käsin solmu kiinni turbaanin pääosaan.
Kuva: Pekka Holmström

Kuva: Pekka Holmström

Suunnittelu ja ompelu: Anni Ignatius

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö Trikoot -lehdessä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tästä ei päähine näyttävämmäksi muutu! Ompele ohjeellamme kultainen turbaanipipo, joka tuo loistoa tilanteeseen kuin tilanteeseen 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X