Käsityö

Pirjo Iivonen: Unelmien silmukat

Unelmien silmukat

Sukkien neulominen on nyt todella suosittua, sillä kotimaisiakin sukkakirjoja on ilmestynyt lyhyen ajan sisällä lukuisia. Näillä sivuilla onkin esitelty jo Tiina Kaarelan Puikkomaisterin sukkakirja ja Anna-Karoliina Tetrin Perinteiset villasukat.

Nyt on vuorossa joukon romanttisimpia malleja tarjoileva Pirjo Iivosen Unelmien silmukat. Tämäkin kirja on tehty huolellisesti ja innostavasti. Siitä löytyvät pitsien ja kirjoneuleiden ohjepiirrokset sekä kuvalliset tekniikkaohjeet. Lisäksi siinä on jokunen erikoinen kantapääkavennus sekä ketjusilmukkariviä muistuttava lateraalineulokseksi nimetty tekniikka ynnä muita yksityiskohtia, jotka opastetaan kuvien kera.

Sukkien varsissa on käytetty neulottuja ja virkattuja pitsejä, kirjoneuleita sekä virolaista ruusuilutekniikkaa. Joukossa on myös malleja miehille sekä hauska pudotetuilla silmukoilla leikittelevä sukkamalli risoissa farkuissa viihtyville teineille. Kirjan kuvat on otettu kesällä. Suomen viileinä kesinä villasukka on oiva varuste, varsinkin vesillä ja mökillä. Kirja on varmasti monien uusia malleja etsivien neulojien mieleen.

Pirjo Iivonen: Unelmien silmukat, haaveista sukiksi, Moreeni 2015.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pirjo Iivonen: Unelmien silmukat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.