Robo-robottinukke

Robo-robottinukkeHauska pehmolelu saa suuremmankin sydämen heltymään.

Malli ja toteutus: Suvi Sahlberg
Tarvikkeet: Puuvillakangastilkkuja (kuvan robottiin on käytetty muun muassa vanhoja tyynyliinoja), ompelulankaa, 2 nappia silmiksi, punaista villalankaa kirjomiseen, vanua täyttämiseen. Jos teet Robon vauvalle, korvaa nappisilmät kirjotuilla silmillä.

Tee näin: Leikkaa käsi/jalka-kaava kahdeksan kertaa ja kaikki muut osat kankaalta kaksi kertaa. Leikkaa harmaalla merkityistä osista raidat, häntä ja kasvot kerran ja etukappaleen pallokoriste kaksi kertaa. Käsien/jalkojen koristeita voit leikata joko kaikkiin raajoihin tai osaan niistä.

Ompeleminen:
1. Ompele kaikki kaavaan harmaalla merkityt osat kiinni niille kuuluviin paikkoihin siksak-ompeleella.

2. Ompele pään etu- ja takakappaleet kiinni vartalon etu- ja takakappaleisiin. Aseta pään ja vartalon muodostamat robotin etu- ja takakappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele ne kiinni toisiinsa, jätä aukot käsiä ja jalkoja varten merkittyihin kohtiin. Leikkaa pään saumanvaroihin pieniä aukileikkauksia.

3. Ompele tassuosat kiinni jokaiseen käsi- ja jalkakappaleeseen. Valmista sen jälkeen kädet ja jalat ompelemalla aina raajojen etu- ja takakappaleet oikeat puolet vastakkain yhteen, jätä kääntöaukko yläpäähän. Leikkaa sitten tassuosien saumanvaroihin pieniä aukileikkauksia ja käännä kädet ja jalat oikein päin. Täytä robotin kädet ja jalat vanulla.

4. Aseta robotin kädet nurin päin olevan vartalokappaleen sisäpuolelle ja ompele ne kiinni käsiaukkojen kohdalle. Käännä vartalokappale oikein päin. Ompele käsin robotin jalat vartaloon ja ompele samalla kääntöaukko kiinni. 5. Kiinnitä napit silmiksi ja kirjo suu punaisella langalla. Kirjo ketjupistoja kehystämään robotin kasvoja.

Robo-robottinukke

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Robo-robottinukke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X