Käsityö

Käsityöinspiraatiota kesäreissuilta – Suomen parhaat käsityökohteet

Suomi on pullollaan kohteita ja tapahtumia, joissa käsityöharrastajan kannattaa kesäreissuillaan poiketa tai joihin on hyvä syy varta vasten lähteä.

Kesäreissuilla on ihanaa kerätä henkistä ja materiaalista hyvää talven varalle. Matkan varrelta voi esimerkiksi hankkia lähilankaa kehräämöistä, saada inspiraatiota tapahtumista, voimaantua näyttelyistä…

Lue myös: 20 hurmaavaa tilapuotia – Ihastu näihin kohteisiin tänä kesänä!

Suomenlampaan villaa

Pirtin kehräämö jalostaa suomalaista lampaanvillaa jo melkein 70 vuoden kokemuksella. Kehräämö ja kauppa sijaitsevat Mikkelin pohjoispuolella Hiirolassa.

Älä ohita näitäkään:

Villasukanvarsi lampaanvillasta.
© Hanna Tamminen

Tapahtumia käsitöiden ystäville

Herkkuja kaikille aisteille

Toivolan Vanha Piha Jyväskylässä on viihtyisä kortteli, jossa on paitsi hyvin varusteltu lankakauppa Titityy myös paljon muuta ihanaa. Pihalta löytyy muun muassa käsitöitä, luonnonkosmetiikkaa, koristelasia, keramiikkaa ja kahvila.

Kenkävero Mikkelissä tarjoaa silmänruokaa siinä missä vatsantäytettäkin. On puutarhaa ja ravintolaa, emalipajaa ja Taito Shop.

Käsityö-ja askartelukauppoja Helsingin seudulla

Pääkaupunkiseudulla vieraillessa kannattaa tsekata käsityö- ja askartelukauppojen tarjonta:

 

Eriväriset lankakerät.

Mukavia museoita

Pääkaupunkiseudulla kannattaa myös katsastaa museotarjonta Designmuseosta taidemuseoihin ja Kansallismuseosta tekniikanmuseoihin ja etsiä  innoitusta värien yhdistämiseen ja uusiin muotoihin.

Käsitöiden ystävä löytää mielenkiintoista katsottavaa ja inspiraatiota melkein museosta kuin museosta. Tässä muutama, joista löytyy ihmeteltäväksi monenlaisia tekniikoita. Tuottaa tyydytystä keksiä miten käyttää vanhaa tekniikkaa tämän päivän tyyliin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Käsityöinspiraatiota kesäreissuilta – Suomen parhaat käsityökohteet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.